fbpx
marți, mai 21, 2024
spot_img

Guvernul discută despre TVA zero la alimentele de bază

Citește Și

- Reclamă -

Guvernul ia în calcul introducerea unei cote TVA zero la alimentele de bază, față de 9% cât este în momentul de față. În paralel, Guvernul discută despre supra-impozitarea profitului „excepțional” realizat de furnizorii de gaze și energie electrică în 2021, scrie economedia.ro, care citează surse guvernamentale. Proponerea vine de la PSD, mai precizează sursa citată.

De asemenea, PSD vrea ca măsurile anunțate de premierul Ciucă – scăderea TVA pentru energie la 5% de la 19% și compensarea contravalorii certificatelor verzi din facturi – să intre în vigoare de la 1 februarie, nu de la 1 aprilie.

- Reclamă -

Coaliția PSD-PNL-UDMR va discuta măsurile propuse de PSD în această săptămână.

Pentru a urmări modul în care retailerii respectă scăderea TVA la alimentele de bază la zero, Ministerul Finanțelor va propune o serie de instrumente de control.

În ceea ce privește supra-impozitarea furnizorilor de energie electrică și gaze, PSD vrea ca această măsură să fie simetrică cu supra-taxarea producătorilor.

- Reclamă -

Sursa: economedia.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Procurorul Lucian Onea revine la DNA Ploiești. Curtea Supremă a anulat ordinul de revocare din funcția de procuror anticorupție

Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat ordinul de revocare din DNA a procurorului Lucian Onea, fostul șef...
Sari la conținut