Guvernul a introdus pe ordinea de zi a ședinței de vineri un proiect de Hotărâre pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, potrivit unui comunicat de presă al Executivului.

Începând cu data de 1 ianuarie 2019, angajații care au o vechime în muncă de cel puțin un an în domeniul studiilor superioare absolvite vor primi un salariu minim brut de 2.350 lei lunar, potrivit unui draft guvernamental ajuns în posesia ȘTIRIPESURSE.RO.

Pentru toți ceilalți angajați, începând cu data de 1 ianuarie 2019, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la suma de 2.080 lei lunar, potrivit sursei citate.

În prezent, salariul minim este 1.900 de lei.

De asemenea, în ședința de vineri a Executivului se va discuta și despre un proiect de OUG privind modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru prorogarea unor termene. Surse guvernamentale au spus ȘTIRIPESURSE.RO că acest proiect se referă la voucherele de vacanță.

1 COMENTARIU

  1. Functionarii bugetari sint ghiftuiti cu salarii imense ; banii vin din jecmanirea legala a mediului privat . Guvernul face aceste mariri nu din grija pentru cetatean ci pentru ca are la dispozitie din ce in ce mai putini bani si ca sa obtina mai mult mizeaza pe contributiile obligatorii , care cresc . Administrarea este jalnica si tilhareasca . Salariile se stabilesc in mod firesc prin negociere intre angajat ( sau reprezentantii lui ) si angajator . Numai guverne de sorginte comunista stabilesc salarii din pix . Sustin eliminarea contributiilor obligatorii la pensia publica si la asigurarile publice de sanatate . Cetatenii sa aleaga liber catre ce fond de pensii se indreapta si catre ce furnizor de servicii medicale merge cu banii sai .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here