Premierul desemnat Ludovic Orban prezintă azi, după ședința conducerii PNL, componența noului guvern și programul de guvernare cu care va merge în Parlament pentru votul de încredere. În echipa de miniștri nu va exista nici o schimbare față Guvernul Orban 1, potrivit surselor G4Media.ro, și nici în programul de guvernare nu sunt așteptate schimbări majore.

Din noul program vor fi eliminate obiectivele realizate deja și vor fi adăugate obiective noi, precum informatizarea ANAF.

Ludovic Orban a fost desemnat de preşedintele Klaus Iohannis să formeze noul Executiv după moțiunea de cenzură care a dărâmat miercurea trecută Guvernul Orban 1.

Orban a declarat duminică seară la B1 TV că parlamentarii liberali vor participa la audierile miniştrilor propuşi din comisii şi vor asigura cvorumul, dar nu vor vota.

„Parlamentarii liberali vor participa la audierile din comisii şi la votul din plen pentru asigurarea cvorumului şi nu vor vota. Important e cvorumul. Noi putem merge să votăm „împotrivă”. S-a văzut foarte clar că parlamentarii PNL sunt de încredere. E preferabil să stăm în bănci, dar asta înseamnă că nu e vot „pentru”. Obiectivul nostru reprezintă buna guvernare a României. Buna guvernare a României, din punctul nostru de vedere, nu se poate asigura cu actualul Parlament. Actualul Parlament este, practic, Parlamentul ales în decembrie 2016 şi este într-o totală contradicţie cu opţiunile, aşteptările, dorinţele cetăţenilor români”, a declarat Orban într-o emisiune la B1 TV.

Sursa: g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here