Comitetul Național pentru Situații de Urgență va avea vineri seara o întrunire online în care va supune la vot o propunere prin care programul teraselor și cluburilor din zonele „roșii”, unde există o transmitere comunitară pronunțată a coronavirusului, să fie limitat până la ora 23:00, a declarat la Digi24 secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

În această categorie ar putea intra inclusiv localurile din Centrul Vechi al Capitalei.

Hotărârea de Guvern a fost publicată în Monitorul Oficial, urmează ca membrii CNSU să discute și să voteze online propunerile de limitare a programului cluburilor și teraselor după ora 23:00. Cel mai probabil, măsura va fi anunțată sâmbătă.

CNSU așteaptă să se publice în Monitorul Oficial, probabil în această seară, o hotărâre de guvern prin care se modifică unele prevederi legale anterioare și se deschide posibilitatea impunerii de noi restricții pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus. Hotărârea – adoptată deja în ședința de miercuri, dar care nu ar fi avut toate avizele necesare și a trebuit să mai fie votată o dată vineri – prevede obligativitatea purtării măștii de protecție și în aer liber în zonele aglomerate și limitează programul teraselor.

Purtarea măştii în spaţii deschise este decizia autorităţilor locale, în timp ce închiderea unor activităţi, după un anumit program, este decizia CNSU, a explicat Raed Arafat.

„Aşteptăm să se publice HG care modifică Anexele 2 şi 3. Decizia asta se ia la nivelul CNSU. Ştiu că sunt unele judeţe care au dat astfel de decizii, dar în final asta este la CNSU. În momentul în care se publicată în MO se supune la vot propunerea care poate să fie modificată de către CNSU. Sunt discuţii, inclusiv pentru limitarea programului la anumite activităţi – terase cluburi, baruri, locuri unde se poate dansa. Nu se referă doar la litoral, ci la mai multe zone”, a declarat Raed Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here