fbpx
sâmbătă, aprilie 20, 2024
spot_img

Hai la țară! Descoperă turismul necunoscut din Prahova!

Citește Și

- Reclamă -

(Prahova este un județ vestit pentru turism, pentru zonele minunate pe care le oferă

celor care vor să fugă din marile orașe în weekend-uri. Dar în timp ce Valea Prahovei este supra-aglomerată, puțini știu de alternativa pe care o oferă comunele din alte zone ale județului, la doi pași de Ploiești și Câmpina. Potențialul de aici este imens și oferă celor interesați peisaje superbe, liniște și, desigur, meșteșuguri și mâncare tradițională românească. Astfel, zona Scorțeni- Cocorăștii Mislii- Telega este noul punct de interes atât pentru antreprenori, cât și pentru turiști.

- Reclamă -

 - Ziarul INCOMODCele trei comune au luat parte săptămâna trecută la un eveniment de promovare a zonei în care au fost gazdele afaceriștilor din „Antreprenorești”, eveniment prin care au dorit să arate potențialul nedescoperit al zonei.

Ziua a început la Scorțeni, unde cei trei primari au făcut scurte prezentări ale localităților pe care le păstoresc, alături de un moment artistic la Căminul Cultural din satul Bordeni.

 - Ziarul INCOMODUlterior, invitații au mers să descopere cele trei comune. Prima oprire a fost la Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Bordenii Mici, „Biserica de lemn”, care datează din secolul al XIX-lea.

- Reclamă -

Următoarea oprire a fost la Casa Bordeanca, din Bordenii Mari. Casa, care datează din 1913, păstrează impecabil arhitectura tradițională. Bogdan, un bărbat din București, a cumpărat-o când era o casă bătrânească și, cu ajutorul meșterilor locali, a reconsolidat-o. Aici, invitații au putut gusta și preparate tradiționale de la ferma locală, cașcaveaua de Scorțeni, laptele și smântâna produse la fermă, dar și mierea făcută de un apicultor local. În plus, oaspeții au putut admira creațiile pictorului local, prezent de asemenea la eveniment, Mihai Boroiu.

Comuna Scorțeni a atras și investitori, astfel că acum pe teritoriul localității funcționează și o fabrică de mobilă, dar și un restaurant cu piscină.

De la Scorțeni, invitații au mers în comuna învecinată, Cocorăștii Mislii, comună cunoscută în mod deosebit pentru câmpul de Lavandă. Lavanda nu era încă înflorită, dar în aproximativ o lună, cei care vor vizita locul vor găsi aici plantația înflorită.

Un alt punct de interes pentru Cocorăștii Mislii este stejarul secular. Cu o vechime de peste 500 de ani, stejarul a devenit simbolul localității. Iar după vizita la câmpul de lavandă și la stejarul secular, turiștii se pot relaxa la complexul de agrement din comună, care oferă spații de cazare, dar și o terasă și o piscină cu o priveliște spre întreaga vale.

- Reclamă -

Și Cocorăștii Mislii a atras investitorii, aici fiind sediul unei firme de logistică și transport mărfuri cu 300 de salariați, dar și un restaurant de evenimente, deținut de aceeași familie din localitate.

Invitații au vizitat apoi Băile Sărate de la Telega, un punct de referință în zonă, cunoscut pe plan internațional. Băile funcționează de 140 de ani, iar apa și nămolul de aici sunt recunoscute pentru beneficiile pe care le aduc sănătății. În plus, invitații au putut gusta preparate tradiționale, pregătite pe grătar și la ceaun.

După masa delicioasă de la Băile Sărate, invitații au mers la Crucea Domnitorului din satul Melicești, un punct turistic puțin cunoscut din Telega, dar care ascunde o priveliște incredibilă. Legenda spune că regele Carol I a vrut să construiască pe acest vârf de deal castelul Peleș, impresionat fiind de frumusețea locului. Însă, calul său s-a împiedicat și și-a rupt piciorul, iar regele a considerat că este semn rău. Așa că a decis construcția castelului la Sinaia, unde este în prezent, iar la Telega a construit o cruce în locul respectiv, de unde se poate admira toată valea. În zilele însorite, de aici se poate vedea Crucea de pe Caraiman. La ora actuală, există discuții pentru ca în zonă să fie construit un complex de agrement de patru stele.

Ziua s-a încheiat la Penitenciarul Doftana, fosta închisoare în prezent muzeu. Închisoarea a atras frecvent vizitatori, aici fiind în trecut închiși comuniști celebri, inclusiv Nicolae Ceaușescu și Gheorghe Gheorghiu Dej, dar și legionarul Corneliu Zelea Codreanu.

(P)

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut