Duse cu vorba de mai bine de trei luni, handbalistele de la CSM Ploieşti au făcut, astăzi, primul pas oficial pentru a-şi rezolva singure problema: 7 dintre sportive – Mihaela Tivadar, Ramona Farcău, Marina Dmitrovic, Dragica Tatalovic, Ivana Bozovic, Andreea Chiricuţă şi Alexandra Caraşol – plus antrenorul Neven Hrupec au trimis o notificare pe adresa clubului prin care anunţă să urmează să-şi depună memorii pentru a deveni libere de contract şi a intra în posesia drepturilor financiare. Memoriile vor fi depuse mâine la Federaţia Română de Handbal, urmând ca, în prima şedinţă a comisiei de specialitate din cadrul federaţiei, clubul să primească un termen pentru achitarea restanţelor, în caz contrar ele fiind declarate libere de contract.

„Căpitanul” echipei, Mihaela Tivadar, a explicat demersul făcut: „Nu se mai putea continua aşa. Am tot aşteptat, ni s-a tot spus că se rezolvă miercuri, luni, miercuri, dar trebuia să facem acest pas. Am făcut aceste notificări, probabil vor urma şi celelalte fete în zilele următoare, şi mâine mergem să depunem memoriile la federaţie. Apoi, vom aştepta decizia comisiei şi vom merge fiecare pe drumul nostru, pentru că nu putem aştepta la nesfârşit. Bineînţeles, vom apela şi la instanţele civile pentru a ne recupera toţi banii de la club. Domnul primar ne-a cerut să aşteptăm până miercuri, probabil va veni astăzi la sală, că aşa a promis, dar cred că dacă se rezolva situaţia am fi aflat deja de ieri. Doamna Crăciunoiu, de la Primărie, am auzit că a spus că am pus presiune pe dânsa când am mers acolo ca să ne cerem drepturile. Deşi dânsa nu ne-a răspuns la nicio întrebare atunci. Ei bine, acum nu vom mai pune noi presiune, vor pune Federaţia Română de Handbal şi legea!”.

La rândul lui, directorul Cezar Stoichiciu a spus: „Din păcate, deşi s-a muncit un an pentru a se realiza cele mai bune performanţe din istoria clubului, am ajuns în situaţia de a pune lacătul pe sportul ploieştean. Sportivii au dat dovadă de ambiţie, de dăruire, au luptat ca nişte gladiatori ai lumii moderne, dar nu putem să le răsplătim munca din raţiuni greu de înţeles. Degeaba va răspunde cineva la un moment dat pentru colapsul în care ne aflăm în acest moment, pentru că tot ce s-a clădit se va dărâma şi cu greu se va mai putea aduce sportul ploieştean pe drumul spre performanţă”!

În cazul în care jucătoarele vor fi declarate libere de contract, CSM Ploieşti riscă neprezentarea în Cupa EHF, ceea ce ar aduce penalizări consistente din partea federaţiei europene: excluderea din competiţii pe o anumită perioadă de timp şi o amendă între 20.000 şi 50.000 de euro.

Cupa „CSM Ploieşti” la handbal feminin, programată astăzi, mâine şi sâmbătă la Sala Sporturilor „Olimpia”, se va desfăşura conform programului anunţat.

1 COMENTARIU

  1. In atentia primariei si a primarului Adrian Dobre – Cea mai mare problema la care trebuie sa gasiti o rezolvare este echipa de handbal care in scurt timp risca sa se desfiinteze din cauza ca primaria nu gaseste o solutie sa angajeze sportivele cu un altfel de contract . De asemenea s-a tot spus ca sportivii sunt platiti cu salarii exagerate. Eu ca om din tribuna care merg la handbal de cand eram mic adica de prin anii 90 zic ca salariile jucatoarelor si antrenorilor nu sunt deloc exagerate. Sa luam exemplu pe Ivana Bozovic, jucatoare echipa handbal feminin CSM Ploiesti, care s-a accidentat destul de rau ajungand la operatie, recuperare si nici in ziua de astazi nu poate sa joace 100%. Nu s-a accidentat pentru tara ei sau pentru vreun alt oras din tara. S-a accidentat pentru a face performanta si a purta numele orasului Ploiesti pe tricou. Ganditi-va ca unele jucatoare si antrenorul sunt veniti din alte tari sau orase, veniti sa faca performanta la Ploiesti; si-au lasat acolo familiile, prietenii si nu-i mai vad cu lunile. cu cat ar trebui platiti cu 2 mii de lei salariu care-l ia un angajat care sta in scaun la Vodafone? NU poti sa platesti cu 3 lei sportivi cu un aemenea palmares. Si cel mai important, sportivii astia impreuna cu Neven Hrupec au dus Ploiestiul in Cupele Europene unde echipa Ploiestiului nu vom sti daca va mai ajunge din cauza ca Primaria Ploiesti aleasa de noi in iunie cu speranta ca va fi mai bine nu gaseste solutii sau vrea sa desfiinteze handbalul din Ploiesti. Ca sport nu numai fotbalul e important pentru oras, nu numai suporterii petrolului v-au ales la alegeri ci si suporteri de la handbal. Primaria ar trebui sa inteleaga ca orasul nu a avut niciodata o echipa atat de buna de handbal si daca o pierdem, niciodata nu va mai putea avea una asa de buna. Avem aici sportive foarte mari care au aprticipat la jocurile olimpice in trecut, castigatoare a cupei europene, ( verificati palmaresul fiecarei jucatoare) s-au batut echipe mari pe ele in vara sa plece, dar ele nu au plecat au ramas la Ploiesti sa faca performanta si primaria, drept recunostinta le tine neplatite si mai rau ridica din umeri si a mai ramas o chestiune de zile pana echipa se va desfiinta. Asta ar insemna cea mai mare catastrofa si multa lume ar deveni adversarul conducatorilor actuali ai orasului. Ati vorbit cu oameni din CSM, consiliu, sportive si probabil cu nimeni din tribune. Eu sunt un om din tribune, care vreau sa merg in continuare la sala sporturilor, nu vreau sa vad lacatul pe usa la sala si sa-mi amintesc ca echipa de handbal s-a desfiintat in timpul lui Adrian Dobre, om votat de mine si culmea, nu in timpul conducerii trecute . Sper sa va ganditi sa angajati sub alta forma sportivele si sa nu ne batem joc de sportivi de o asa mare valoare pe care ii are orasul astazi. NU VREM CA SPORTIVII SA FIE UMILITI IN ORASUL NOSTRU!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here