fbpx
sâmbătă, decembrie 2, 2023
spot_img

Hans Klemm, o nouă declarație dură: „Propunerile ministrului Justiției ar putea inversa parcursul României”

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Statele Unite ale Americii au anumite îngrijorări față de propunerile de modificare a legilor Justiției și apreciază că acestea ar putea ‘inversa’ parcursul României în ceea ce privește statul de drept, a declarat joi ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, citat de Agerpres.

„Statele Unite au anumite îngrijorări față de propunerile Ministerului Justiției. Mi-am exprimat aceste îngrijorări în mod privat, cu ministrul sau cu alți membri ai Guvernului, și am făcut lucrul acesta public, într-o declarație oficială”, a afirmat Hans Klemm, care s-a aflat la Global SOF Symposium Europe.

El a evidențiat că declarația oficială privitoare la propunerile de schimbare a legilor Justiției a fost emisă în numele țării sale.

- Reclamă -

„Vreau doar să subliniez că acea declarație, pe care am transmis-o pe 29 august, nu a fost transmisă în numele meu, în numele Ambasadei SUA la București, ci a fost transmisă în numele Statelor Unite ale Americii. Guvernul Statelor Unite ia propunerile ministrului Justiției în serios, este profund îngrijorat”, a punctat acesta.

Klemm a amintit progresele României în domeniul statului de drept, care au făcut ca țara noastră să devină, în opinia sa, un etalon regional.

„Eu cred, Statele Unite ale Americii cred că România, din 2004, a făcut pași foarte importanți pentru a avea un sistem judiciar independent și un parchet anticorupție puternic. Mai pot fi făcute lucruri în privința Educației, dar, prin realizările ce au început în 2004, România a devenit un model pentru regiune și este o inspirație pentru Statele Unite ale Americii”, a arătat diplomatul.

- Reclamă -

El a subliniat că Statele Unite sunt îngrijorate că parcursul României ar putea fi ‘inversat’.

„Vrem ca România să rămână pe direcția pe care și-a consolidat-o în ultimii ani. Suntem îngrijorați că propunerile ministrului ar putea inversa acest parcurs pentru România”, a mai spus Hans Klemm.

Sursa: www.hotnews.ro
- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei copii au fugit de la un centru social din Băicoi. Pentru găsirea lor a fost alertată poliția

Trei copii de 11, 14 și 16 ani au fugit de la un centru social din Băicoi. Pentru găsirea...
spot_img