fbpx
miercuri, mai 31, 2023

Haos în cazul testelor de COVID-19 de la Spitalul Județean Ploiești. Singura certitudine: ”minim două și maxim șase persoane” sunt pozitive

Citește Și

- Advertisement -

La zece ore de la prelevarea probelor de la cadrele medicale din cadrul Spitalului Județean Ploiești, autoritățile nu știu cu exactitate câte pesoane sunt COVID-19 pozitiv. Aparatele de testare care fucnționează la Județean nu au o acuratețe care să garanteze că rezultatele sunt pozitive sau negative.

În prezent, la Spitalul Județean de Urgență Ploiești funcționează două  aparate de procesare a probelor pentru COVID-19. Unul dintre ele a fost donat unității medicale de o companie petrolieră, iar cel de-al doilea a fost cumpărat recent de Consiliul Județean Ploiești.

- Advertisement -

Rezultatul Covid-19 pozitiv în cazul asistentei medicale de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean Ploiești nu este luat în considerare în mod oficial. Cu alte cuvinte nu există certitudinea că asistenta este bolnavă, doar o suspiciune.

Explicația: aparatul care a procesat probele prelevate de la asistentă are o acuratețe de puțin peste 60 la sută. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au decis prelevarea de noi probe și procesarea lor la cel de-al doilea aparat existent în Spitalul Județean, dar nici de data aceasta probele nu au fost concludente. Explicațiile erorilor, oferite pe surse de autorități, sunt tehnice.

Preventiv, asistenta a fost totuși internată la spitalul CFR din Ploiești și primește tratament adecvat. Are simptome specifice Covid-19: tuse și dureri în gât.

- Advertisement -

Tot ca o măsură de precauție, alte 45 de persoane, medici, asistente, îngrijitoare, pacienți și rude ale femeii au fost testate în cursul acestei dimineți (ora 10 dimineața). Rezultatele testelor sunt și în cazul acestora confuze.

La ora redactării acestei știri, Direcția de Sănătate Publică are o singură ”certitudine”: în Spitalul Județean de Urgență Ploiești sunt ”minim două și maxim șase persoane COVID-19 pozitiv”, potrivit unor surse.

Urmează ca probele prelevate de la cele 45 de persoane să fie trimise și la București, cel mai probabil la Institutul ”Matei Balș”. Rezultatele vor veni însă în aproximativ 48 de ore.

Până atunci, toată linia de gardă care a lucrat la UPU în noaptea de vineri spre sâmbătă a fost izolată într-un hotel din Prahova. Este vorba despre aproximativ 40 de persoane, printre care se află și medici.

- Advertisement -

 

 

 

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Haosul este generat de managementul SJUP(nerespectarea procedurilor,purtarea echipamentului,incapacitatea , nepregătirea, ne-instruirea biologilor),cat și de achiziția de aparatura neconforma,ieftina,dubioasa,contracte dubioase(preponderent pe afinități politico-personale).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Greva profesorilor: Sindicatele au respins oferta Guvernului

Sindicaliștii din Educație au respins oferta Guvernului, de mărire a salariului cu 1.000 de lei brut pentru profesori și...

Mai Multe Articole Ca Acesta