ANM a emis un avertisment cod portocaliu de ninsori și viscol pentru zonele montane și cod galben pentru restul țării valabil în perioada 17 ianuarie, ora 16:00 – 18 ianuarie, ora 08:00.

În intervalul menţionat, în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură şi local în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, vor fi intensificări puternice ale vântului, viscol şi vizibilitate foarte redusă.

În zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură şi local în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110-140 km/h.

Va ninge viscolit, local mai abundent (15-25 l/mp), vizibilitatea va fi foarte redusă, iar zăpada troienită.

De asemenea, un cod galben de ninsori şi vânt este emis pentru aceeaşi perioadă, 17 ianuarie, ora 16:00 – 18 ianuarie, ora 08:00.

Fenomene şi zone vizate: intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării, ninsori moderate cantitativ şi viscol în zona de munte şi local în jumătatea nordică.

În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ, îndeosebi la peste 1700 m, unde vizibilitatea se va reduce semnificativ. Ninsori viscolite se vor semnala local şi în jumătatea nordică a teritoriului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here