consiliul judetean majorare aport capital hidro prahova
Consiliul Judeţean va majora aportul propriu la capitalul social al Hidro Prahova, societate comercială cu capital deţinut de autorităţile judeţene şi locale. Măsura, aprobată joi, vine pentru a finanţa o serie de lucrări de modernizare propuse de operator.

SC Hidro Prahova urmează să demareze în acest an lucrări pentru modernizarea infrastructurii specifice. Acestea vin după ce un raport relativ recent arăta că operatorul are pierderi foarte mari pe reţelele de transport şi distribuţie a apei potabile.

Conform hotărârii adoptate joi, Consiliul Judeţean va majora cu 10 milioane de lei aportul la capitalul societăţii. “Motivul principal care a stat la baza adoptării hotărârii respective a fost de asigura fluxul financiar necesar finanțării lucrărilor de modernizare și extindere a infrastructurii de alimentare cu apă și de canalizare din aria de operare a Societății Hidro Prahova S.A., după cum urmează :
– Modernizarea captărilor de apă;
– Extinderea sistemelor de alimentare cu apă și de canalizare;
– Modernizarea stațiilor de tratare/pompare apă potabilă;
– Creșterea eficienței energetice a utilajelor și a componentelor sistemelor de alimentare cu apă și de canalizare”, se arată în raportul de specialitate care a însoţit proiectul de hotărâre aprobat joi de CJ Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here