Singurul hipodrom din ţară, cel aflat la Ploiești s-a inaugurat la finalul lui 2016. Investiţia în modernizarea hipodromului (care a fost reconstruit de la zero) a fost de peste 53 de milioane de lei (15 milioane de euro). Acesta beneficiază de piste de trap și de galop, drumuri de acces, parcări cu peste 200 de locuri, tribune, grajduri, hangare şi construcţii anexe.

Hipodromul din Ploieşti are o suprafaţă de peste 20 de hectare, fiind situat la intrarea în Ploieşti dinspre Bucureşti, la 60 de kilometri de Capitală.

Conform reprezentaților Hipodromului Ploiești, 2017 va fi un an în care ploieștenii, dar nu numai se vor bucura de o serie de activități. Se dorește ca acest simbol al Ploieștiului să fie cunoscut în toată țara. Hipodromul are și pagină de Facebook unde puteți afla informații despre activitățile și programul instituției. Pagina poate fi accesată AICI.

Ca istoric, în 1922 a fot construit primul hipodrom de trap din România, la Bucureşti, o copie fidelă a celebrului „Longchamps” din Franța. În 1960 Gheorghe Gheorghiu Dej ordonă ca acesta să fie demolat, pe locul lui construindu-se mai târziu complexul Romexpo, iar locația se mută la Ploiești.

Caii au fost mutaţi pe hipodromul din Ploieşti, şi se pare că, pe 26 martie 1961, unul dintre cei mai cunoscuţi driveri ai României, Mircea Ştefănescu, a încolonat cei 200 de cai care erau la hipodromul bucureştean şi i-a adus la Ploieşti, drumul fiind parcurs în nouă ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here