fbpx
joi, aprilie 18, 2024
spot_img

Prefectura Prahova cere revocarea hotărârii adoptate de consilierii locali ploieșteni privind noul spital municipal

Citește Și

- Reclamă -
Prefectura Prahova a trimis o notificare oficială către Consiliul Local Ploiești, solicitând retragerea hotarîrii adoptate în 19 iulie privind studiul pentru viitorul spital. Prefectura a transmis că proiectul a suferit modificari substanțiale în timpul dezbateror din CL, lucru care contravine prevederilor din Codul administrativ.

Consiliul Local al Municipiului Ploiești a fost somat de Instituția Prefectului județul Prahova să revoce Hotărârea de Consiliu nr. 297/19.07.2022 privind Raportul „Spitalul PPP Ploiești – Raport privind conceptul proiectului – iunie 2022”.

Prefectura consideră c-au fost încălcate prevederile Codului administrativ

- Reclamă -

Subprefectul Emil Drăgănescu a explicat că decizia instituţiei se leagă de faptul că proiectul de hotărâre a suferit, prin amendamentele aduse, modificări substanţiale în timpul dezbaterilor din Consiliul Local, explicând că în astfel de cazuri iniţiatorii ar fi trebuit să urmeze alţi paşi. „Legiuitorul, prin Codul administrativ, stabileşte concret că în situaţia în care un proiect de hotărâre de consiliu local suportă modificări pe fondul său, urmează ca iniţiatorul – care poate fi primar, secretar, unul din consilierii locali, un grup de consilieri locali – să propună respectivele modificări, iar proiectul să fie retrimis la comisiile de specialitate pentru efectuarea modificărilor respective, urmând ca într-o proximă şedinţă să fie reinclus. Codul administrativ stabileşte clar condiţiile în care aceste modificări se fac în timpul şedinţei. Prin urmare, vorbim de o situaţie procedurală care nu a fost respectată, iar Prefectura Prahova a atras cu această ocazie atenţia Consiliului Local că are datoria să revoce hotpărârea, ca neîntrunind elementele de legalitate, în caz contrar urmând ca noi să ne adresăm instanţei de judecată”, a afirmat subprefectul Emil Drăgănescu.

Prin adresa nr. 11326/27.07.2022, Instituția Prefectului județul Prahova aduce la cunoștință Consiliului Local al Municipiului Ploiești faptul că HCL 297/2022 este nelegală deoarece, prin amendamentele adoptate a fost schimbat, în totalitate, proiectul inițial și a fost adoptată o hotărâre de consiliu, într-o formă nouă, cu un alt conținut și cu un alt titlu față de ceea ce fusese, inițial, supus aprobării consiliului, se arată într-un comunicat al Primăriei Ploiești.

„Deși secretarul general al Municipiului Ploiești anunțase, încă din timpul ședinței, că amendamentele propuse modifică, în totalitate, proiectul inițial și este nevoie ca întreg procesul să fie reluat cu alt referat de aprobare și alte rapoarte de specialitate din partea executivului, consilierii locali au ignorat acest aspect și au votat, în cunoștință de cauză, o hotărâre nelegală.

- Reclamă -

De aceea, în exercitarea controlului cu privire la legalitatea actelor adoptate/emise de autoritățile administrației publice locale, Instituția Prefectului județul Prahova solicită revocarea HCL 297/2022, în caz contrar aceasta va fi atacată la instanța de contencios administrativ, solicitându-se anularea acesteia”, a mai transmis Primăria Ploiești.

Primarul Andrei Volosevici a precizat că „lupte politice absurde întunecă rațiunea unor consilieri locali și pun Ploieștiul într-o lumină proastă în relația cu Banca Mondială”

„Din păcate, consilierii locali s-au pus într-o situație delicată, dacă nu chiar jenantă, în lupta lor inexplicabilă împotriva construirii Spitalului Municipal de Urgență. Suntem conștienți cu toții de necesitatea îmbunătățirii sistemului medical din Ploiești și, totuși, lupte politice absurde întunecă rațiunea unor consilieri locali şi aduc o lumină proastă asupra orașului în fața partenerilor de la Banca Mondială. Eu sper ca, într-o viitoare ședință de Consiliu Local, proiectul privind aprobarea documentului întocmit de Corporația Financiară Internațională – IFC pentru construirea Spitalului Municipal de Urgență Ploiești să fie adoptat și, chiar dacă există o mică întârziere, să continuăm demersurile necesare pentru realizarea acestui proiect”, a declarat primarul Andrei Volosevici.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk Show. Mafia gunoaielor din Prahova, subiect național ignorat de autorități locale

Mafia gunoaielor din Prahova a ajuns subiect național, dar nici acum nu vedem reacții ferme din partea autorităților.Ziarul Incomod...
Sari la conținut