Proiectul privind majorarea de tarif la parcare cu 150% va fi abrogat! Anunțul a fost făcut pentru ziarul Incomod de către președintele PSD Prahova, Bogdan Toader (totodată președinte al Consiliului Județean Prahova), care spune că noile tarife nu sunt sustenabile pentru ploieșteni și că această creștere este prea mare, dintr-o dată.

Președintele PSD Prahova a mai explicat că s-a ajuns în această situație din cauza unei lipse de comunicare dintre reprezentanții SGU și consilierii locali și că se va face un nou proiect, prin care majorarea de tarif să fie făcută gradual.

Bogdan Toader a mai declarat că noul proiect va fi realizat de economiștii SGU care vor discuta cu reprezentanții Consiliului Local pentru a stabili tarifele finale. Însă, una din variante ar fi aceea ca oamenii să plătească în funcție de numărul de ore de parcare, astfel cu cât parchează mai multe ore, cu atât ora de parcare va fi mai ieftină.

Jurnaliștii ziarului Incomod și publicația au tras un semnal de alarmă imediat după ce Consiliul Local a votat majorarea de tarif pentru parcările din Ploiești și au solicitat ca această hotărâre de consiliu local să fie anulată! Noile tarife sunt greu de suportat de către ploieșteni, după cum am arătat încă de săptămâna trecută printr-un calcul simplu.

Pentru cineva care lucrează în centru, de exemplu, costul parcării este de 40 de lei pentru cele minimum 8 ore lucrătoare. Dacă înmulțim cu 22 de zile, ajungem la frumoasa sumă de 880 lei/lună. Înmulțim cu 12 luni și se fac 10.560 de lei pe an, pe care, teoretic, un șofer trebuie să scoată din buzunar doar ca să ajungă cu mașina la muncă și să o lase în Centru.

Un cost aberant pentru ploieșteni, lucru pe care l-am anunțat public primii și am solicitat ca factorii decizionali să revină asupra hotărârii de consiliu local. În contextul în care suntem în an electoral, clasa politică este foarte atentă la problemele votanților, semnal de alarmă tras de publicația Incomod și de cititori nu a rămas fără efect. Astfel, luni dimineață, 4 martie, contactat de un reporter al ziarului Incomod, Bogdan Toader a declarat că hotărârea va fi anulată, majorarea votată de Consiliul Local nefiind sustenabilă de către ploieșteni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here