Hotelierii de pe litoral nu mai vor să închirieze camere pentru doar două nopți și acelea în weekend. Astfel, vor să-i convingă pe turiști să stea mai multe zile.

Oamenii sunt, însă, iritați de această strategie de marketing. Deși, teoretic, plătesc ceva mai puțin la cazare în timpul săptămânii nu vor să fie condiționați, arată Stirile Pro TV.

Managerul unui hotel de 4 stele, Andra Vâlcu, explică: “Dacă se face acum rezervare pe o noapte, de exemplu, tariful este de 180 de lei. Dacă se face pe două nopți, tariful este de 300 de lei, dar dacă alegeți un sejur de cinci nopți o să fie 600 de lei”.

Reporter: “Ați încercat să puneți restricții pe site-urile de rezervări?”.

Dilek Hassan, administrator hotel: ″În mare parte, da! Minimum patru nopți în cursul săptămânii, iar în weekend trei nopți, pachete cu mic dejun inclus”.

Turiștii se declară nemulțumiți de o astfel de strategie de marketing, care, spun ei, îi avantajează doar pe hotelieri. Oamenii se simt constrânși.

Turistă: “Practic te obligă să plătești o seară în plus. Mulți nu pot sta, vin pe weekend vineri, sâmbătă, iar pe duminică pleacă”.

Turist: “Poate cineva nu are bani, poate vrea să se distreze o seară, două…”.

Turist: “Nu-i corect. Păi de ce să iau trei nopți de cazare? Are rost? Poate vreau să vin numai o zi sau două”.

Potrivit agențiilor de turism, anul trecut, cele mai vândute vacanțe pe litoral au fost cele cu cinci nopți de cazare.

Citește tot articolul pe Stirile Pro TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here