Alexandru Bogdan Sasu zis Bibi (32 de ani), Mihai Andrei Burtea (27 de ani) şi Alberto Părăuţă (30 de ani), toţi din Sinaia, sunt consideraţi de către poliţiştii prahoveni printre cei mai periculoși care au acționat în Prahova în ultimii ani. Cei trei au reușit să dea lovituri grele unor oameni înstăriţi din Prahova din casele cărora au furat peste un sfert de milion de euro, dar și bijuterii în doar câteva zile.

Hoții au acționat la pont, știau în ce loc al casei erau ținute sumele de bani de către proprietar și mai ales le cunoșteau programul. Furturile au fost date pe timpul zilei, când nimeni nu era acasă, dar după lungi perioade de supraveghere a locuințelor vizate. Culmea este că hoții au pătruns în case ziua, prin escaladara zidurilor și prin forțarea geamurilor făr să fie văzuți.

Anchetatorii au remarcat în rechizitoriu că cei trei hoți au dat dovadă de ”profesionalism”, cunoscând în detaliu modalitățile de investigare ale poliției, acționând fără a lăsa urme, evitând să discute la telefon, folosindu-se de mașini scumpe pe care le schimbau frecvent, circulând pe drumuri ferite unde știau că nu există camera de luat vederi.

” (…)trebuie menționat faptul că aceștia au dat dovadă de profesionalism, evidențiat atât din experiențele infracționale anterioare, aspect care se remarcă din studierea fișelor de cazier judiciar, din modalitățile concrete de săvârșire și comportamentul avut posterior comiterii faptelor. În contextul în care cei trei cunosc, în detaliu, atât mijloacele clasice de investigare ale poliției, dar și metodele speciale de cercetare și supraveghere, au acționat fără a lăsa urme ce puteau fi exploatate, au manifestat prudență, au schimbat des terminalele mobile utilizate, au evitat să discute telefonic, preferând utilizarea unor aplicații de tip WhatsApp și au schimbat autoturismele folosite atât pentru supravegherea și verificarea locuințelor vizate, cât și pentru deplasarea în zona comiterii faptelor”, se arată în rechizitoriu.

Anchetatorii au convingerea că, în urma documentării activității infracționale a celor trei ”hoți de hoți” cum sunt numiți de către investigatori, ”există indicii cu privire la participația inculpaților din prezenta cauză și la alte fapte similare săvârșite pe raza județelor Prahova și Dâmbovița”, se arată în documentul citat.

Cum au dat lovitura la Câmpina

Casa omului de afaceri din Câmpina a fost spartă în data de 14 august, la ora 20.00, când încă mai era lumină afară.

Au venit la ”treabă” cu un Range Rover, de culoare neagră. Au escaladat balconul și au forțat o ferestră, ulterior ușa biroului, de unde furat suma totală de aproxmativ 600.000 de lei ce se afla depozitată într-o casetă de valori metalică. Ca să nu fie identificați hoții au furat și mediul de stocare tip “dvr” al sistemului de supraveghere video, aflat în aceeași încăpere.

Cu o săptămână înainte hoțul își vizitase victima acasă, susțin polițiștii. ”În data de 07.08.2021, la domiciliul său, s-au prezentat suspectul XXXX, împreună cu un văr de-al său, pentru a-i vinde artificii, aspect care i s-a părut ciudat, întrucât acesta a insistat să le livreze personal și i-a atras atenția faptul că acesta se uita după camerele de supraveghere”, se arată în rechizitoriu.

Uneltele folosite pentru deblocarea geamurilor și a ușilor au fost găsite ”abandonate în zona căii ferate din zona comiterii faptei, împreună cu caseta de valori în care se aflau o parte din sumele de bani sustrase”, arată procurorii.

Înainte de a da lovitura, hoții au supravegheat casa omului de afaceri câmpinean (din parcarea complexului Fibec) timp de trei zile. De fiecare dată se foloseau de altă mașină, Range Rover sau Audi A7. Se retrăgeau spre Sinaia folosind o ieșire din Câmpina mai puțin folosită, un drum județean care leagă orașul de comuna Cornu.

În ziua în care au dat atacul, cei trei s-au retras pe drumuri comunale, ajungând din Câmpina la Poiana Câmpina, apoi la Provița și ulterior în comuna Răzvad din Dâmbovița pentru ca ulterior să se întoarcă în Ploiești pe DN72. Mediul de stocare tip “dvr”, furat din casa omului de afaceri, a fost găsit aruncat lângă un pod peste râul Provița. Din Ploiești au ajuns la Plopeni, apoi la Dumbrăvești unde au cumpărat o altă mașină, un Mercedes, abandonând Range Roverul.

Hoții au fugit apoi să se distreze pe litoral. Au închiriat o pensiune în Costinești unde au dat o petrecere. Aici au fost prinși de către polițiști care îi filau de ceva vreme. Aveau la ei 16.050 lei, 5.250 euro și 200 dolari.

În aceeași manieră au acționat și în cazul furtului din comuna Adunați, de unde au reușit să plece cu o pradă de 80.000 de lei. Știau că proprietarul avea acești bani în casă și știau că îi ține în șifonier. Au mers în comună, au studiat locul, au întrebat vecinii unde locuiește omul vizat, au pândit la poartă zeci de minute. Furtul a fost comis ziua în amiaza mare, în intervalul orar 13:20 – 18:20.

Cei trei hoți au fost arestați în data de 15 august. Polițiștii susțin că din grup mai face parte încă un suspect, rămas deocamdată neidentificat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here