Fostul deputat Sebastian Ghiță, la sediul DNA Ploiești

Instanța Supremă decide astăzi, 5 ianuarie, dacă va înlocui măsura controlului judiciar pe cauțiune cu cea a arestării preventive în lipsă pentru fostul deputat Sebastian Ghiță, care nu s-a prezentat la ultimele două termene programate pentru controlul judiciar la sediul Poliției Prahova de pe strada Vasile Lupu din Ploiești. Procurorii DNA au solicitat arestarea preventivă în lipsă pentru Sebastian Ghiță, motivând că acesta a încălcat condițiile impuse de controlul judiciar prin faptul că nu s-a prezentat la sediul IPJ Prahova.

Deși Sebastian Ghiță a dispărut din data de 21 decembrie a avut mai multe intervenții la postul România TV, pe care îl controlează, prin care a lansat acuzații la adresa procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, dar și adresa șefei Laura Codruța Kovesi.

 

Ghiță a fost pus sub control judiciar pe cauțiune, pe 31 martie 2016, de către procurorii DNA Ploieşti, în al patrulea dosar în care acesta este urmărit penal pentru corupţie, cauţiunea fiind stabilită la aproximativ 13 milioane de euro, reprezentând a zecea parte din averea estimată.

Fostul deputat este acuzat de șantaj, de două infracțiuni de dare de mită, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii și cumpărare de influenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here