Un nou transport de refugiați din Ucraina a ajuns la vama Isaccea din România, județul Tulcea, unde trei reporteri ai ziarului Incomod au mers pentru a relata despre situația de la graniță.

În imaginile pe care le puteți vedea la finalul articolului observați aproximativ 300 de refugiați din Ucraina care au coborât din bacul care i-a adus din Ucraina. Unii au plecat de acolo pe jos, lăsând tot în urmă, alții cu mașinile. Și-au luat copiii și animalele și au fugit din calea invadatorilor.

În imaginile de mai jos, transmise de reporterii noștri, puteți vedea copii ținuți în brațe de voluntarii SMURD care le împart oamenilor pături. Refugiații sunt “înghețați”, temperaturile sunt extrem de scăzute, dar vântul face ca frigul să se resimtă cu atât mai tare.

La fel de frig este și pe malul celălalt, în Ucraina, unde oamenii spun că așteaptă între 30 și 50 de ore pentru a lua bacul spre România. Oamenii preferă să înfrunte frigul ore întregi, doar ca să scape din calea războiului pornit de Rusia lui Putin în Ucraina.

Unii refugiați rămân în taberele din Tulcea, alții pleacă mai departe, spre București sau Constanța sau chiar în alte țări, doar tranzitând România.

“În data de 28.02.2022, în intervalul de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 76.642 de persoane, dintre care 22.596 cetăţeni ucraineni (în scădere cu aproximativ 4% faţă de ziua precedentă).

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în Romania 9.660 cetăţeni ucraineni (scădere de 8,5%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 11.339 cetăţeni ucraineni (creştere de 5,4%).

Pe sensul de ieşire din România au efectuat formalităţile 73.180 de persoane, dintre care 15.877 cetăţeni ucraineni (creştere de 15%).

De la declanşarea acestei crize, până la data de 28.02.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România aproximativ 89.000 cetăţeni ucraineni şi au ieşit 50.000 cetăţeni ucraineni.”, au transmis autoritățile.

Vedeți mai jos imagini surprinse de echipa noastră la vama Isaccea:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here