Nu exagerez deloc cu titlul. Ne mor apropiați. Ne mor colegi, prieteni, rude, pentru că uităm să le mai spunem o vorbă bună și să le zâmbim din când în când. Am devenit prea egoiști. Nu ne mai place să sprijinim sau să ajutăm, ne căutăm fiecare drumul cel mai bun și ne dorim ca restul să nu ne afecteze calea spre fericire și succes. Știu că v-am obișnuit cu informații cât mai concrete, dar ceea ce spun este că…

În 10 ani, în Prahova au avut loc peste 500 de sinucideri

536 de sinucideri mai exact, dintre care 89 au avut loc în municipiul Ploiești. Așa arată o statistică a Inspectoratului Județean de Poliție Prahova cu numărul de sinucideri care au avut loc în județ, respectiv în municipiu, din anul 2007 până la data de 5 ianuarie 2017, adică pe o perioadă de aproximativ 10 ani.

WhatsApp Image 2017-01-10 at 16.15.19

De asemenea, județul Prahova s-a poziționat, o perioadă bună de timp, în topul județelor în care sinuciderile erau la ordinea zilei. Este un subiect delicat pe care aș fi vrut să îl abordăm încă de anul trecut, însă am luat decizia asta mult prea târziu. Poate mulți dintre voi nu vor lua acest lucru în serios, însă există persoane care chiar au nevoie de o vorbă bună și de susținere morală. Depresia nu trebuie neapărat să poată fi detectată cu ochiul liber.

Am reușit să intru în discuție cu câteva persoane care au pierdut oameni dragi în acest mod.

« Nimeni nu s-a interesat pentru că a dat impresia că se face bine »

„Avea probleme de depresie. Nu a fost prima tentativă. Faptul că nu s-a sesizat nimeni, deși se știa de asta, și că nimeni nu s-a interesat este pentru că și-a pus din nou masca de «sunt OK» și a dat impresia că se face bine. Pur și simplu e o întâmplare pe care încă îmi e greu să o percep ca fiind reală”, este ceea ce mi-a spus o colegă de-a unui tânăr prahovean care, din păcate, a cedat.

Motivele pentru care oamenii aleg să se sinucidă sunt diverse. Relațiie deficitare cu familia sau cu cei apropiați par a fi deseori ultimul strop dintr-un pahar plin.

La o simplă căutare pe internet putem vedea că cifrele oferite de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova sunt cât se poate de reale.

Unul dintre cazurile care au rămas în amintirea prahovenilor este un caz petrecut în anul 2006, când Paula, o femeie de afaceri în vârstă de 36 de ani s-a urcat în mașina sa, o Kia Sportage, a condus până la marginea pădurii din Păulești, iar ajunsă acolo s-a dezbrăcat, și-a pus hainele în mașină și și-a dat foc. Arsurile de grad II și III au dus la moartea femeii. Situația financiară a familiei nu a fost niciodată o problemă.

Din păcate, cazuri de suicid se numără și în rândul tinerilor. Fiind un subiect complex, am cerut ajutorul doamnei Teodora Drăghicioiu, consilier școlar în cadrul cabinetului interșcolar de asistență psihopedagogică a Colegiului Național „Jean Monnet” din Ploiești.

Citește articolul integral pe www.bogdandinu.com!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here