UPDATE

Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, a infirmat informațiile privind reținerea lui Dodon. ”Este prematur să vorbim despre o reținere a lui Igor Dodon atât timp cât acțiunile de urmărire penală sunt în curs de desfășurare, a spus ea pentru Radio Chișinău.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Procurorul general interimar al Republicii Moldova, Dumitru Robu, a confirmat pentru portalul deschide.md că fostul președinte Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore, sub acuzația de trădare de țară.

Igor Dodon este acuzat de șase infracțiuni, printre care trădare de țară, corupție și îmbogățire ilicită. Acesta este considerat unul dintre principalii pioni ai Moscovei în Republica Moldova.

Unul dintre cele mai importante este dosarul de corupție cunoscut sub numele „Kuliok” (pungă neagră de plastic – n.red.).

În mai 2020, o înregistrare video prezenta o conversație a lui Igor Dodon împreună cu oligarhul Vlad Plahotniuc, acum fugar, și mâna sa dreapta Serghei Iaralov, în care părțile discută probleme politice.

Într-un moment al conversației, Plahotniuc îi întinde lui Dodon o pungă neagră (kuliok – termen din rusă, n.red.) de plastic în care se presupune că era o sumă de bani recurența care îi era plătită de către Plahotniuc lui Dodon pentru ca Partidul Socialiștilor să nu obstrucționeze guvernarea Partidul Democrat, condus de facto de Plahotniuc, scrie g4media.ro.

Pe înregistrare Dodon și Plahotniuc vorbesc de „salarii” și ziua de luni ca termen de plată.

Foto: Președinția Moldovei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here