În cursul zilei de vineri și pe timpul nopții, din cauza precipitațiilor abundente, s-au înregistrat efecte în 49 localități din 18 județe și în municipiul București, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 10 case, 116 curți, 15 subsoluri/beciuri, de pe 22 străzi, precum și pentru degajarea unui acoperiș și a 15 copaci căzuți pe carosabil/autoturisme, fiind afectate 7 autoturisme, a anunțat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Din nefericire, în cursul zilei de ieri, 2 persoane au fost luate de apă (o persoană în localitatea Mănăstirea Cașin, jud. Bacău – bărbat de aproximativ 70 ani a fost luat de apă, după ce podețul pe care se afla s-a rupt și o persoană luată de apă în localitatea Almaș din jud. Neamț – a fost găsită de echipajele de intervenție în stop cardio-respirator, ulterior declarându-se decesul).

În localitatea Nereju din jud. Vrancea, 12 muncitori care efectuau lucrări, au fost surprinși de creșterea râului și s-au refugiat într-un vagon remorcă. Pe timpul nopții nu s-a putut interveni, iar la fața locului au rămas în supraveghere voluntari și cadre ISU. Operațiunele de extragere a persoanelor au fost reluate în această dimineață la ora 05.30. Cele 12 persoane nu prezentau probleme medicale.

O altă situație deosebită a fost înregistrată în localitatea Mănăstirea Cașin din jud. Bacău, unde 7 persoane au fost evacuate preventiv la rude, cele 6 case în care locuiesc fiind în pericol de a fi inundate de râul Cașin.

De asemenea, circulația rutieră a fost temporar afectată pe 3 drumuri naționale (DN 11/BC, DN11/CV și DN7/DB) și 1 drum județean (DJ 105 G/SB).

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, au fost înregistrate avarii în 7 localități din 3 județe (Botoșani, Harghita și Neamț), însumând un număr de 5.019 consumatori finali nealimentați, avarii care s-au remediat.

În cursul zilei de ieri, pentru avertizarea populației din zonele vizate de vremea rea, au fost transmise 6 mesaje prin sistemul RO-ALERT în județele Alba (1), Bacău (1), Cluj (1), Vrancea  (2) și în municipiul București (1).

La acest moment sunt intervenții în desfășurare ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice în județele Călărași, Bacău și Vrancea.

Sursă foto igsu.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here