Zece persoane au fost reținute de Serviciul Rutier Ilfov în data de 22 martie, acestea fiind bănuite că întocmeau în fals fișe medicale pentru preschimbarea permiselor de conducere. Persoanele care beneficiau de acele fișe medicale nu se prezentau la clinicile medicale și nu erau examinate.

În cauză este vorba de șase femei și patru bărbați cu vârste cuprinse între 39 și 69 de ani.

Declarație Poliția Ilfov: “La data de 2 martie au fost efectuate cinci percheziții la cinci locații din București, în urma cărora patru persoane au fost reținute, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual și abuz în serviciu.

De asemenea, la data de 9 martie, au fost reținute două persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals intelectual și abuz în serviciu.

La data de 22 martie a.c., în urma probatoriului administrat, polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au reținut 10 persoane, bănuite de comiterea săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual și abuz în serviciu.

În cauză este vorba despre 6 femei și 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 36 și 69 de ani, care ar fi întocmit în fals, fișe medicale necesare preschimbării permiselor de conducere, în contextul în care, persoanele beneficiare nu s-ar fi prezentat la clinicile respective și nu ar fi fost examinate, în conformitate cu OUG 195/2002 Rep.

Precizăm faptul că la data de 2 martie a c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, în cadrul aceluiași dosar penal, polițiștii Serviciului Rutieri, împreună cu criminaliști și polițiști de la economic, au efectuat 5 percheziții la 5 locații din București, iar în urma probatoriului administrat au reținut 4 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual și abuz în serviciu.

De asemenea, la data de 9 martie a.c., polițiștii de la rutieră au reținut 2 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals intelectual și abuz în serviciu.

La data de 23 martie a.c., cele 10 persoane reținute, împreună cu alte 2 persoane, pentru care nu a fost dispusă măsura reținerii, au fost prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, care a dispus față de acestea, măsura controlului judiciar”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here