Iluminatul public din Câmpina va fi modernizat și extins prin fonduri europene, iar contractul de finanțare a fost deja semnat de primarul orașului Alin Moldoveanu și de directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia Liviu Mușat. 

Cei doi au semnat marți, 20 aprilie, la sediul ADR, contractul de finanțare cu fonduri europene pentru obiectivul de investiții “Reabilitare, modernizare și extindere sistem de iluminat public din Câmpina”. Valoarea proiectului este de 7,68 milioane lei, adică aproximativ 1,6 milioane euro. Acesta este cel de-al treilea contract de finanțare semnat pentru Câmpina după deblocarea fondurilor europene.

Acest proiect (depus la ADR în 2018 și blocat ulterior din cauza corecțiilor financiare) presupune modernizarea rețelei electrice existente, pe o lungime de 26 km, extinderea ei cu încă trei kilometri (pe Drumul Taberei și Podului), instalarea a 104 stâlpi noi și a 64 panouri fotovoltaice (la trecerile de pietoni, în 13 locații), înlocuirea instalațiilor de iluminat cu leduri, echiparea sistemului de iluminat public cu un sistem inteligent de management și control al iluminatului prin telegestiune, scrie campinatv.ro.

Se estimează că, după implementarea acestui proiect, cheltuielile cu energia electrică s-ar reduce cu aproximativ 47%. În prezent, consumul anual de energie electrică în sistemul de iluminat public este de 271.708 MWh, iar cheltuielile cu iluminatul public (stradal, semafoare, mentenanță) se ridică anual la peste un milion lei.

Iluminatul public este cel de-al treilea contract cu finanțare europeană semnat anul acesta la Câmpina, după cel al construirii unei noi grădinițe cu program prelungit în Cartierul Uniunea Europeană și după cel modernizării Școlii Gimnaziale “B.P. Hașdeu” și extinderea acesteia prin construirea unei săli de sport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here