Joi, 27 iulie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au efectuat 10 percheziții în județ, la domiciliile unor persoane bănuite de activități ilegale în domeniul silvic. 11 mandate de aducere au fost puse în executare.

La data de 27 iulie a.c., polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au efectuat 10 percheziții, la domiciliile unor persoane din comuna Dumbrăvești, județul Prahova, bănuite de ilegalități în domeniul silvic.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie – iulie a.c. acestea ar fi tăiat ilegal și sustras material lemnos din fondul forestier al Ocolului Silvic Slănic, precum și din fonduri private de pe raza orașului Plopeni și comunei Cocorăștii Mislii.

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit la locațiile vizate cantitatea de 3 m3 de cherestea și 4 m3 de material lemnos de foc (bușteni, specia stejar), pentru care nu existau documente de proveniență. Materialul lemnos descoperit a fost ridicat în vederea cercetărlior, precum și 9 atelaje hipo, 3 motoferăstraie și alte unelte utilizate la tăierea și prelucrarea lemnului sustras (topoare, chingi, ferăstraie etc)

De asemenea, 11 persoane bănuite au fost aduse la sediul poliției în vederea audierilor, urmând a fi dispuse măsuri în consecință.

La percheziții au participat și echipe din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here