Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Ploiești, împreună cu  cei de la Direcţia Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au destructurat o grupare infracțională specializată în infracțiuni de înșelăciune. Au fost puse în aplicare 6 mandate de aducere.

La data de 8 martie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti au efectuat 5 percheziții în județul Prahova, la persoane bănuite de înșelăciune și constituirea de grup infracțional organizat.

Gruparea își desfășura activitatea infracțională cu precădere în domeniul achizițiilor și livrărilor de fond de carte.

În urma investigațiilor, s-a stabilit că, la finele anului 2015, liderul grupului infracţional organizat ar fi indus în eroare reprezentantul legal al unei societăți comerciale care are ca obiect de activitate vânzarea de fond de carte, creând falsa impresie că poate influența factori de decizie din cadrul unor instituții publice sau alte societăți comerciale, în vederea achiziționării de cărți.

Ceilalți membri ai grupării (în realitate rude sau apropiați ai liderului), ar fi fost prezentați ca fiind reprezentanți ai persoanelor juridice care ar fi urmat să beneficieze de încheierea unor contracte de cumpărare de fond de carte.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de peste 5 milioane de lei.

Au fost puse în aplicare 6 mandate de aducere, persoanele depistate fiind audiate în sediul unității de parchet.

Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul jandarmilor Grupării Mobile ”Matei Basarab” Ploiești.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și constituire de grup infracțional organizat.

Sursa: comunicat IPJ Prahova

Vezi mai jos imagini din timpul perchezițiilor:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here