Miercuri, 6 iulie, polițiștii din Prahova, împreună cu procurori, au efectuat 36 de percheziții la domiciliile unor persoane și sediile unor societăți comerciale bănuite de infracțiuni economice. 21 de persoane au fost aduse la audieri.

La data de 6 iulie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, împreună cu procurori ai  Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, au efectuat 36 de percheziții la domiciliile unor persoane și sediile unor societăți comerciale bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani.

Perchezițiile au avut loc în municipiul București și în județele Prahova, Giurgiu, Constanța, Vaslui, Iași, Ialomița și Vrancea.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 – 2015, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul a 74 de societăți comerciale, ar fi efectuat operațiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate.

În baza facturilor emise de firmele ”fantomă”, bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproximativ 5.300.000 de euro, constând în impozit pe profit neconstituit și TVA dedus în mod ilegal. De asemenea, sumele de bani rulate prin circuritul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 12.300.000 de euro.

Au fost dispuse măsuri asigurătorii până la concurența prejudiciului creat, în vederea recuperării acestuia în totalitate.

De la locațiile vizate în cadrul perchezițiilor, polițiștii au ridicat documente contabile și bancare, precum și unități informatice.

21 de persoane au fost aduse la audieri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Perchezițiile au fost efectuate cu spijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din I.J.P. Prahova și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile ”Matei Basarab” Ploiești.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here