Peste 1.500 de polițiști protestează la ora actuală în București. Oamenii s-au strâns încă de la începutul ședinței de Guvern și spun că sunt nemulțumiți de scăderea pensiilor de serviciu și pentru că nu primesc spor de risc. Totodată, polițiștii sunt nemulțumiți de condițiile de muncă, de salariile care nu au crescut și de lipsa de personal din sistem.

Din cauza manifestației au fost instituite mai multe restricții de trafic în zonă.

Protestatarii au plecat de la Guvern la sediul MAI, iar acum se îndreaptă spre Parlament (video jos).

Pentru mai multe știri video abonați-vă la canalul nostru de Youtube!

Cosmin Andreica, președintele Sindicatului EUROPOL: „Polițiștii, oameni ai legii care aplică în fiecare zi legea, sunt victimele nerespectării legii. Avem două tranșe restante, ultimele două din legea salarizării și cuantumul sumei pe care ar fi trebuit guvernul s-o aloce e undeva în jur de 250 de lei.

Protestul se încheie când avem o garanție, o dată certă cu privire la momentul în care se va aplica Legea Salarizării, însă acest răspuns nu l-am primit până acum de la Guvern și nici de la partidele care formează coaliția de guvernare”.

Ionuț Andrei Pop, vicepreședintele Sindicatului Europol: „Vede toată lumea situația economică în care ne aflăm, creșterea prețurilor la energie, creșterea inflației. Am rămas cu salariile calculate la nivel de 2009. E aproape imposibil să mai poți face ceva ca polițist în această țară cu salariile oferite de statul român. Am venit 10 polițiști din Maramureș cu mașinile personale”.

Alți polițiști au venit să protesteze din Târgu Mureș și din Constanța, dar și din alte orașe din țară.

Ziarul Incomod vă prezintă imagini video și foto de la protest:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here