Procurorii DIICOT Ploiești au decis ieri, după mai multe ore de audieri, reținerea pentru 24 de ore a fostului lider al sindicatului angajaților Petromservice, Liviu Luca. Luca este acuzat că împreună cu mai multe persoane, printre care și Mihai Sorin, mâna sa dreaptă și totodată fost director al Petromservice, a creat un grup infracțional organizat prin care a deturnat fonduri din patrimoniul PSV Company SA (fosta Petromservice). Sumele obținute în urma depalidării ar fi fost folosite pentru construirea ansamblului de imobile pe care Liviu Luca îl deține în comuna prahoveană de lângă Ploiești, Păulești.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 15.591.262 de lei. Șapte persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri. Dintre acestea, s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore împotriva fostului sindacalist Liviu Luca.

În cazul lui Mihai Sorin, procurorii au decis ca acesta să fie plasat sub control judiciar.

Liviu Luca a mai fost condamnat de falimentarea Petromservice într-un alt dosar, în iulie 2014, când Tribunalul București a dispus șase ani de închisoare cu executare pentru Luca, dar decizia nu este definitivă. În același dosar, Mihai Sorin a primit o condamnare de patru ani de închisoare pentru delapidare. Alte „nume grele” au fost implicate în dosarul respectiv. Sorin Ovidiu Vîntu a primit atunci 3 ani și 6 luni de închisoare pentru complicitate la delapidare și 5 ani de închisoare pentru spălare de bani. În plus, a primit un spor de pedeapsă de 1 an și 2 luni și a fost obligat la plata unor despăgubiri în limită de 83 de milioane de euro. Însă, cea mai mare pedeapsă în dosarul respectiv a primit-o Octavian Turcan, cunoscut ca fiind omul de încredere al lui Sorin Ovidiu Vîntu. Turcan a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru delapidare, 7 ani pentru spălare de bani și un spor de pedeapsă de 2 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here