fbpx
joi, mai 30, 2024
spot_img

Imperiul a găsit o poreclă pentru primarul Ploieștiului, Adrian Dobre: ”dobritoc”

Citește Și

- Reclamă -
După doi ani și jumătate de la alegerile locale, timp în care primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, nu a făcut mai nimic, iar cei de la PSD-ALDE, majoritari în Consiliul Local, nu au avut de ce să se joace de-a opoziția preferând să puncteze la capitolul negocieri pentru transferuri politice și betonat firmele cotizante în campanie care nu se îngrașă ca porcul în Ajun, ci din timp, iată că de ceva vreme liniștea a fost grav tulburată de primar prin repetatele atacuri la PSD-ALDE, cu ținta preponderent pe viceprimarii Cristian Ganea și George Pană.
Capacul pus de primar alianței PSD-ALDE (imperiului, cum îl mai denumesc eu), a fost reprezentat de criticile pe tema curățeniei orașului, o afacere de sute de mii de euro, atent monitorizată de un consilier județean de la ALDE. Afacerea face și obiectul unui denunț la DNA, pe care noi l-am publicat. Ba chiar și primarul Adrian Dobre a dat de înțeles că cei de la RASP au tolerat facturări fictive ale lucrărilor de curățenie căi publice, aspect taxat de Marius Fenichiu, fost candidat independent la funcția de primar al Ploieștiului, care de asemenea a făcut o plângere la DNA în acest sens. Dar DNA-ul Ploiești nu a mai avut cum să lucreze în dosare, fiind restructurat complet după scandalul și acuzațiile de constituire de grup infracțional organizat aduse procurorilor. Ca fapt divers, săptămâna trecută DNA Ploiești a reluat audierile într-un dosar mai vechi, care vizează folosirea mașinilor Poliției Locale în interes personal de către foști șefi ai instituției.

Revenind la scena politică, desele atacuri publice ale lui Dobre la adresa PSD-ALDE i-au adus susținători, până în prezent fiind singurul om din PNL care frecvent critică imperiul PSD-ALDE. Buimaci probabil, cei de la PSD și ALDE au avut doar reacții de moment, slabe, pentru a nu fi criticați de propriul electorat în lipsa unor eventuale replici. 
Până ieri, 18.02.2019, când în scenă a intrat Grațiela Gavrilescu, președinte ALDE Prahova, viceprim-ministru și ministrul Mediului, cu cel mai dur atac de până acum la adresa primarului Adrian Dobre. Atacul a venit la scurt timp după ce Dobre a acuzat ALDE că momește oameni din PNL să se transfere, dar și că se pune presiune pe el. Tot ieri, doctorul Bogdan Nica, cel care a conceput în detaliu pașii pentru realizarea proiectului noului Spital Municipal promis de Adrian Dobre în campanie, a confirmat că va pleca de la PNL la ALDE.
Iată postarea de pe pagina de facebook a Grațielei Gavrilescu:

Primarul municipiului Ploiești mi-a dedicat, astăzi, o parte importantă din conferința de presă, în care… a plâns cu vorbe!
Săracul!
Într-un fel, îl înțeleg: și-a pierdut sprijinul politic, liberalii ploieșteni au mari dificultăți în a-l mai răbda și, colac peste pupăză, îl lasă cu buza umflată chiar acum, în acest an dublu electoral…
Obișnuit, probabil, cu propriul “stil” de a-și alege și fideliza “echipa”, nu înțelege că se poate proceda și altfel!
Pur si simplu, nu poate pricepe că oamenii nu sunt marionete și că, deseori, preferă să piardă la salariu și să puncteze la demnitate.
Nu, domnule Dobre!
Nu din cauza presiunilor ALDE și nici ca efect al unor așa-zise promisiuni iți pleacă oamenii din partid!
Pleacă pentru că sunt liberali și… liberi să își aleagă partidul care îi reprezintă cu adevărat!
Dacă îmi dai un singur mic exemplu de gest politic sau administrativ liberal, pe care l-ai făcut, “din capul tău”, promit să îți mai lăsăm câțiva dintre foștii noștri colegi, să aibă grijă de tine în campanie, să nu te rătăcești pe străzi de unul singur, și măcar în al 12- lea ceas să afle și ploieștenii că le-ai fost primar!
Și încă ceva!
Dacă vrei să nu te acoperi, definitiv, de ridicol, nu mai fi dobritoc!
De ce nu ai curaj sa le spui concitadinilor noștri DIN CAUZA CUI nu a putut fi votat proiectul noului spital municipal de grupurile PSD-ALDE??
Vezi?
Asta e diferența între a fi om politic și doar a-ți imagina că ești și între o carieră construită pe o temelie solidă și pălăria prea mare, pe care, proptindu-te de alții, dintr-o ENORMĂ GREȘEALĂ!, ai primit-o cadou…”
Ca părere personală, faptul că Grațiela Gavrilescu a ieșit la atac dar și că recent Bogdan Toader, președintele PSD Prahova, l-a atacat la rândul său pe Dobre arată că primarul Ploieștiului a început să deranjeze și cel mai mult să conteze în ochii imperiului.
Colegii mei i-au cerut un punct de vedere primarului pe tema declarațiilor făcute de Grațiela Gavrilescu, dar acesta nu a răspuns până la această oră. De asemenea, am cerut lămuriri și ministrului Mediului, să aflăm ce este cu termenul ”dobritoc”: vreun soi de calambur, cumva? Sau dobitoc scris greșit? Ministrul ne-a răspuns și a precizat că este doar un joc de cuvinte.
- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Ce a găsit Poliția în casa bărbatului mort după ce o bombă pe care o construia i-a explodat în faţă

Un bărbat de 44 de ani a murit în timp ce încerca să facă o bombă artizanală. Materialele folosite...