fbpx
duminică, mai 19, 2024
spot_img

Implicațiile lui Sebastian Ghiță în dosarul Chiliman: o parte din mita de la firme ajungea la B1 TV și la România TV

Citește Și

- Reclamă -

ghita sebastian - Ziarul INCOMODFostul trezorier al PNL Vlad Moisescu, reţinut în dosarul primarului Chiliman, cerea ca o parte din procentul stabilit drept comision de la firme pentru a obţine contracte cu primăria să fie plătit prin servicii de publicitate la B1 TV şi România TV, iar astfel ”îşi asigurau protecţia mediatică”, scrie Mediafax.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor care instrumentează dosarul în care a fost reţinut primarul Sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu a solicitat, în cazul firmei Romprest, ca parte din procentul de 10% – 15% stabilit pentru încheierea contractului să fie plătită prin achitarea contravalorii unor servicii de publicitate către B1 TV şi România TV. Anchetatorii spun, în documentele obţinute de Mediafax, că în acest fel Vlad Moisescu ”îşi asigura protecţie” atât lui, cât şi primarului Andrei Chiliman şi Ioanei Costescu, consilierul personal al edilului. ”Această protecţie consta în faptul că nu apărea nimic negativ despre ei în mass-media, iar dacă în mod întâmplător ar fi apărut ceva, aceştia ar fi avut capacitatea să oprească, speculând relaţia contractuală”, arată anchetatorii. De altfel, această metodă era folosită în cazul mai multor firme care voiau să încheie contracte cu Primăria Sectorului 1, astfel că o parte din „comisionul” cerut de Vlad Moisescu pentru contracte era dată prin achitarea contravalorii unor servicii de publicitate, care erau încheiate, la solicitarea lui Moisescu, cu firma lui Sebastian Ghiță, în care funcţionează postul România TV. 

- Reclamă -

Sursa: www.paginademedia.ro

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Accident grav de motocicletă, în Prahova

UPDATEVictima, bărbat în vârstă de 51 de ani, prezintă un traumatism cranio-cerebral sever și a fost intubat de echipajul...
Sari la conținut