n urma acţiunilor desfăşurate de Poliţia Română, în primele 8 luni ale acestui an, pentru verificarea legalității comerțului în mediul on-line, au fost indisponibilizate 11 site-uri web şi mărfuri în valoare totală de aproximativ 2 milioane de lei şi au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare de peste 3,3 milioane de lei.

Poliţiştii au întocmit 315 dosare penale, în care au fost efectuate investigaţii cu privire la 181 de site-uri de internet, fiind cercetate 178 de persoane.

Prevenirea şi combaterea actelor de comerţ cu produse contrafăcute în mediul virtual, precum şi identificarea şi investigarea situaţiilor în care veniturile realizate din comerţ electronic nu sunt fiscalizate reprezintă priorităţi de acţiune pentru Poliţia Română şi au drept scop asigurarea legalităţii mediului de afaceri şi protejarea bugetului general consolidat al statului.

În primele 8 luni ale acestui an, Poliţia Română a acţionat, la nivel naţional, în baza planului ,,In Our Sites 2016”, în cadrul căruia, împreună cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în domeniu, au desfăşurat activităţi pentru combaterea infracţiunilor de natură economico-financiară comise prin intermediul mijloacelor informatice.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, în această perioadă, de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Române, au fost înregistrate 315 dosare penale şi au fost efectuate investigaţii cu privire la 181 de site-uri  de internet.

Dintre acestea, 210 au fost întocmite pentru infracţiuni la regimul drepturilor de proprietate intelectuală, 83 pentru înşelăciuni, 56 pentru evaziune fiscală, restul fiind alte fapte.

În dosarele penale instrumentate, sunt cercetate 178 de persoane, au fost indisponibilizate 11 site-uri web şi mărfuri în valoare totală de aproximativ 2 milioane lei şi au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare de peste 3,3 milioane de lei.

De asemenea, în 28 de dosare cercetările au fost finalizate, cu propuneri de trimitere în judecată a persoanelor cercetate.

Poliţia Română continuă activităţile de prevenire a fraudelor fiscale care afectează bugetul general consolidat al statului, pentru a menţine un climat de legalitate în sfera afacerilor, în vederea consolidării unui mediu comercial stabil şi predictibil, capabil să asigure buna funcţionare a economiei României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here