După cum știți, Scandalul Hexi Pharma a izbucnit după ce Gazeta Sporturilor şi jurnalistul Cătălin Tolontan au dezvăluit, bazându-se pe declaraţiile şi pe documentele furnizate de foşti angajaţi ai firmei, că dezinfectanţii furnizaţi de aceasta spitalelor au concentraţii mai mici decât cele înscrise pe etichetă.

De asemenea, jurnaliştii au relatat că patronul firmei, Dan Condrea, este acţionar la o firmă care asigură servicii de curăţenie în spitale, aceasta având acelaşi administrator ca şi Unilab, laboratorul unde  ar trebui să fie verificată calitatea dezinfectanţilor. Analize făcute în laboratorul de stat ICECHIM au arătat că dezinfectanţii livraţi de Hexi Pharma au o concentraţie de 10 ori mai mică decât cea din reţetă.

Un medic bucureștean a postat pe propria pagină de Facebook, cu năduf, un text „concentrat”, tocmai că nu a vrut să-l „dilueze”, prin care își exprimă nemulțumirea față de indiferența cu care este tratat sistemul medical din România:

„Băi, o să fiu scurt: cum naiba să fac eu performanța lu’ pește prăjit în sistemul ăsta infect? Unul dintre cei mai buni jurnaliști de investigație vine cu probe clare despre o chestiune pe viață și pe moarte. Ministerul cu șopârlele lui se ascunde pe după deget. Iese acum și zice “păi stai că nu e așa, lucrurile sunt okay, calmați-vă, nu e panică, man…”

Trăim în țara lui las’ că merge și așa, las’ că-i prostim pe fraieri, las’ că schimbăm iar bordurile, las’ că morții nu mai vorbesc, las’ că-i păcălim cu 10%, las’ că le dăm o sticlă de ulei, las’ că ieșim repede dacă furăm ca-n codru, las’ că așa e bine să dau contractele pe mâna firmelor rudelor, las’ că las pe mâine sau pe niciodată.

Nu avem nicio problemă pe nicăieri. Zecile de milioane de euro se pierd în eter, în substanțe proaste, în secții goale, în aparate care zac pe holuri. Și mor zeci, sute, mii de oameni, în timp ce alții își iau comisioanele, milioanele în firme pe care tot ei le dețin. Nu e panică, man.

Când vedem toate astea, avem certitudinea că suntem fraierii pământului. Uite d-asta plecăm, băi Achimașe, băi Cioloș! Plecăm că ne e scârbă de toate măgăriile astea, nu din pricina salariilor mici, care sunt mici tot pentru că grosul banilor se fură ca-n codru! Plecăm pentru că, ăștia de vrem să facem performanță, nu putem de toți habarniștii și hoții!

Puteam să mai diluez mult textul ăsta, dar l-am preferat așa, mai concentrat. V.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here