fbpx
joi, aprilie 25, 2024
spot_img

În plină epidemie de rujeolă, medicii de familie din Prahova NU au vaccinul ROR

Citește Și

- Reclamă -

Ministerul Sănătății a anunțat, miercuri, oficial, că România se confruntă cu o epidemie de rujeolă, în condițiile în care numărul cazurilor confirmate de la începutul lui 2016 este deja de aproape 100 de ori mai mare decât în tot anul precedent. Au fost înregistrate deja două decese, la copii sub un an, două din cauză certă rujeolă, iar unul care așteaptă confirmarea finală.

Sunt 11 județe unde s-au descoperit mai mult de trei cazuri, iar în două dintre ele avem deja peste 100 de confirmări, în timp ce la granița dintre Bistrița Năsăud și Cluj autoritățile raportează 219 cazuri confirmate.

- Reclamă -

În alte zece județe și în municipiul București au fost înregistrate cazuri sporadice.

Prahova nu se numără, cel puțin deocamdată, printre  zonele afectate, dar trebuie punctat că, în afară de Buzău, toate județele vecine au deja cazuri confirmate. În aceste condiții, copiii nu sunt vaccinați, deși imunizarea ROR este prevăzută în Programul Național, pentru care vaccinul ar trebui asigurat gratuit de Ministerul Sănătății.

În răspunsul la o solicitare adresată de Telegrama DSP Prahova, pe 1 septembrie, transmis redacției o săptămână mai târziu, jurnaliștii au cerut informații inclusiv despre situația stocurilor de vaccin ale Direcției. Li s-a transmis că singurele probleme sunt cu vaccinul hexavalent și cel tetravalent.

- Reclamă -

Joi dimineață, în contextul anunțării epidemiei, au revenit pentru detalii, după ce la redacție le-au fost transmise sesizări de la părinți care nu și-au putut vaccina copiii, la medicii de familie. „Săptămâna trecută am fost la medic, pentru vaccinare, deoarece ni se spusese că la această vârstă trebuie făcută imunizare ROR. Medicul de familie ne-a răspuns că nu mai are nicio doză și ne-a rugat să ne mai interesăm peste două săptămâni, poate va primi ceva”, a mărturisit o mămică din Ploiești, revoltată să afle acum că Ministerul Sănătății pune în cârca părinților problemele cu imunizarea care au dus la declanșarea epidemiei și decesul unor copii.

„Există în mod constant sincope în aprovizionarea cu acest tip de vaccin, ca de altfel în cazul mai multor vaccinuri. Primim în cantități insuficiente, în permanență avem copii restanțieri, pe care trebuie să-i programăm pentru recuperare. Se primesc și câte o doză-două, am ajuns să facem aprovizionarea prin rotație”, a spus dr. Simona Schnelbach, medic de familie în Ploiești și președintele Colegiului Medicilor Prahova.

Întrebat care este, de fapt, situația stocurilor de vaccin ROR în Prahova, dr. Marius Cardaș, purtătorul de cuvânt al DSP Prahova, a cerut o solicitare scrisă în acest sens, menționând că nu știe când va putea transmite informațiile pentru că „medicii epidemiologi sunt în concediu”. „Prahova nu are niciun caz confirmat de la începutul anului, ați văzut”, a răspuns acesta la întrebarea despre cum rămâne DSP Prahova fără medici epidemiologi la serviciu în contextul anunțării unei epidemii.

Sursa: www.telegrama.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Sal Rachele, terapeut în vindecare cronologică, interviu în exclusivitate pentru Incomod despre clarviziune

Sal Rachele, un cunoscut terapeut în vindecare cronologică care spune că este și clarvăzător, cunoscut la nivel mondial, a...
Sari la conținut