În comuna Podenii Noi, apa e noroi la robinet. Oamenii și chiar primarul localității se plâng că problemele sunt frecvente și persistă de mai bine de un an. Răspunsul primit pe adresa redacției noastre de la Hidro Prahova? Apa e potabilă. 

Sătenii din Podenii Noi spun că, deseori, apa de la robinet nu poate fi folosită nici măcar la spălat.

De altfel, chiar primarul localității, Mihai Alionte a mărturisit că oamenii lasă apa să se decanteze pentru a se putea spăla, iar duș fac doar când se limpezește.

Un astfel de moment, când apa a fost limpede, a fost “prins” și de cei de la Hidro Prahova, societatea care furnizează apa potabilă în Podenii Noi 🙂

Aceștia au analizat apa din punct de vedere al parametrilor chimici, iar rezultatul a fost perfect!

Hidro Prahova susține că incidentul la care a făcut referire Ziarul Incomod s-a produs din cauza unei avarii.

Oamenii din Podenii noi spun însă altceva: că astfel de “incidente” sunt frecvente. Primarul, de exemplu, a trebuit să schimbe două mașini de spălat din cauza apei din rețea.

DETALII AICI: VIDEO: În Podenii Noi, la robinet curge noroi! Primarul localității: “Așteptăm să se limpezească să putem să ne spălăm”

Comunicatul Hidro Prahova: 

“În urma sesizării privind calitatea apei în comuna Podenii Noi, primită în dimineața zilei de 28 martie 2019,  echipele de intervenție ale societății HIDRO PRAHOVA SA au verificat rețeaua de distribuție a localității. Ulterior acestei acțiuni, au fost prelevate probe de apă potabilă.

Potrivit primelor rezultate, s-au înregistrat următorii parametrii chimici în ceea ce privește calitatea apei în punctele de recoltare:

Clor rezidual liber – 0.20 mg/l (limitele normale sunt cuprinse între 0.1-0.50 mg/l)

Turbiditate – 1,375 NTU (valoarea normală trebuie să fie mai mică sau egală cu 5 grade NTU)

În consecință, se constată că valorile parametrilor de potabilitate determinați sunt conforme cu limitele prevăzute  de  Legea 458/2002, cu completările și modificările ulterioare.  Într-un interval de 3 zile urmează să fie finalizate inclusiv rezultatele analizelor bacteriologice pentru probele de apă prelevate.

Deficiențele privind calitatea apei, așa cum au fost semnalate în seara zilei de 27 martie 2019 pe diverse canale, dar care nu au fost comunicate Dispeceratului HIDRO PRAHOVA SA, au fost generate, cel mai probabil, de o defecțiune apărută în cursul zilei de 27 martie 2018 la conducta de alimentare a comunei Podenii Noi și care a fost remediată într-un interval de 2 ore și 30 minute”.

Comunicat DSP Prahova: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here