copii gradinita

Exemplu de bună practică în comuna Scorțeni, unde primăria a obținut fonduri europene pentru construirea unei grădinițe! Este vorba de un proiect implementat prin programul FEADR, sub măsura 7.2. Grădinița va fi una modernă și va asigura 48 de locuri, copiii fiind organizați în patru grupe. Cei mici vor avea program prelungit și li se va asigura hrana caldă zilnic.

Investiția, în valoare de 500.000 euro, este finanțată 100% din fonduri europene. Va fi construită o clădire de 700 mp, pe trei nivele, care va avea toate utilitățile moderne pentru desfășurarea unor programe educaționale variate pentru copiii preșcolari, inclusiv programe interactive. De asemenea, în incinta grădiniței vor fi montate locuri de joacă pentru toate vârstele preșcolare.

Grădinița va fi dotată și cu bucătărie proprie și depozite de materie primă pentru prepararea hranei copiilor. Va fi asigurată în permanență hrana de calitate, cu rețete adecvate pentru copiii de vârstă preșcolară, întotdeauna proaspătă.

Facilitatea de servire a mesei de prânz pentru copii, pe lângă avantajul oferirii de hrană caldă și sănătoasă, va avea și efecte educaționale pozitive, activitatea de servire a mesei fiind organizată astfel încât copiii să deprindă elementele privind un comportament civilizat. De asemenea, se dorește ca cei mici să fie educați astfel încât să înțeleagă avantajele consumării hranei sănătoase, comparat cu cea de tip “fast food”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here