fbpx
miercuri, iunie 19, 2024
spot_img

În timp ce SGU se face că demolează panouri publicitare ilegale din Ploiești, un panou cu LED se construiește în centrul orașului fără autorizație cu ajutorul…SGU

Citește Și

- Reclamă -

fundatie panou led2La sfârșitul lunii august, Primăria Ploiești a emis o dispoziție prin care un număr de 91 de panouri publicitare, descoperite că fuseseră amplasate ilegal în oraș, trebuiau demolate. La acel moment, anexa care conținea lista cu panourile s-a pierdut pe drum, la SGU, societatea care trebuia să demoleze panourile ajungând numai dispoziția respectivă.

CITEȘTE Misterele Ploieștiului – Sute de panouri publicitare ilegale. Lista cu panourile ilegale s-a pierdut, ziarul Incomod a găsit-o

- Reclamă -

Într-un final anexa a fost regăsită și demolarea panourilor ilegale a început. Numai că, anumite interese pe piața publicității outdoor din Ploiești se pare că încearcă să forțeze amplasarea altor panouri publicitare, tot ilegal pe domeniul public.

Între timp, în municipiul Ploiești au fost identificate alte panouri ilegale: aproximativ 270. Din 270 de panouri ilegale, după ce SGU s-a apucat de treabă acum aproape o lună de zile au mai rămas…250. Și asta pentru că onorabilii factori de decizie ai societății sunt ocupați cu sprijinul construcției de panouri ilegale, fără autorizație de construcție.

 

- Reclamă -

Construcție ilegală pe domeniul public

De câteva zile, în centrul orașului, peste drum de restaurantul lui Leonard Doroftei a apărut o fundație de beton pe spatial verde, unde ar trebui să se amplaseze un panou publicitar tip LED (foto 1). Numai că fundația respectivă nu are nicio autorizație de construcție. Firma care vrea să amplaseze acest panou are doar Certificat de Urbanism și o Hotărâre de Consiliu Local pentru ocuparea domeniului public. Dar cum obținerea unei autorizații durează, fundația a fost turnată deja ilegal pe domeniul public pe principiul ”las-o mă, că merge-așa”.

Chiar dacă această construcție este împrejmuită cu benzi albe pe care scrie ADPP Ploiești, directorul SGU (fost ADPP) a declarat pentru ziarul Incomod că fundația nu a fost turnată de angajații societății. ”Nu noi am realizat această lucrare, a fost făcută de o societate privată”, a declarat reporterilor noștri Donald Constantin, directorul SGU Ploiești.

Însă societatea respectivă care a construit fundația are o corespondență cu SGU prin care cere săparea unei gropi, iar SGU îi trimite devizul… (foto 2) Oficialii SGU revin asupra cazului precizând că ei doar au săpat groapa și nu au făcut alte lucrări. Totuși, într-un mod ciudat dacă nu miraculos, angajați SGU au fost văzuți lucrând la fundația acelui panou. Ca fapt divers, acesta nu este singurul panou LED fără autorizație.

- Reclamă -

Viceprimarul Raul Petrescu susține că firma care vrea să monteze acest panou are avizul favorabil al Consiliului Local, în unanimitate de voturi. ”Nu cred că a obținut autorizație pentru că a fost timpul prea scurt. Deja în acest moment este o problemă de ordin urbanistic și Urbanismul, care se află în subordinea viceprimarului cu atribuții de primar, Iulian Teodorescu, gestionează această problemă. O să verific și o să discut cu conducerea Direcției de Urbanism să vedem dacă există autorizație sau nu, dar nu cred că a fost emisă într-un timp atât de scurt.”, a declarat viceprimarul Petrescu pentru ziarul Incomod.

 

Direcția de Urbanism confirmă: firma nu are autorizație

În urma convorbirii cu viceprimarul Raul Petrescu, reporterii Incomod au contactat-o pe Rita Neagu, directorul executiv adjunct al Direcției Generale de Dezvoltare Urbană care ne-a confirmat că nu există autorizație de construcție. ” Firma respectivă are certificat de urbanism, există Hotărâre de Consiliu Local de asociere pentru ocuparea domeniului public pentru amplasare panou publicitar, dar autorizație nu există. Am trimis și eu oameni pe teren să vedem ce este exact acolo. Neavând autorizație, este ilegal amplasat, dar avand o formă contractuală și o hotărâre de consiliu, atunci îi facem o notificare împreună cu domnul primar prin care îi cerem să aducă terenul la forma inițială până la obținerea autorizației. Notificarea se face de comun acord cu Primăria Ploiești. Dacă nu avea forma aceea contractuală pe teren atunci se dădea direct dispoziție de desființare.”, ne-a declarat Rita Neagu.

Și Poliția Locală va lua măsuri în privința fundației care a răsărit peste noapte pe spațiul verde din centrul Ploieștiului. Adrian Vaida, directorul adjunct al Poliției Locale a declarat: ”După cum arată lucrarea, este făcută de câteva zile, cel mai probabil sâmbătă. Urmează, probabil, să monteze stâlpul. Momentan nu mai sunt muncitori în zonă și nu am putut identifica cine se face responsabil, dar o echipă patrulează și de cum se vor întoarce muncitorii îi vom identifica și vom sancționa firma cu amendă. De asemenea, vor fi puși să readucă terenul în starea inițială”.

deviz panou led

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Incendiu de amploare în Băicoi. Ard două case

Un incendiu de amploare a izbucnit în orașul Băicoi miercuri după-amiază, 19 iunie.Potrivit ISU Prahova, flăcările au cuprins inițial...