Cadrele didactice și elevii din județ trebuie să recupereze, cel târziu până la finalul săptămânii viitoare, orele pierdute în ziua de 2 iunie, declarată liberă de Guvern pentru alcătuirea minivacanței de cinci zile, acordate de Ziua Copilului și Rusalii.

Ministerul Educației nu a venit cu precizări suplimentare, prin urmare, potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Prahova, Aurel Graur, se vor aplica strict prevederile Hotărârii de Guvern care stabilea ca 2 iunie să fie, anul acesta, zi liberă.

“Vineri, 2 iunie 2017, a fost stabilită zi liberă pentru salariații din sectorul public, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern. Ziua liberă va fi recuperată în 10 iunie 2017 sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până la data de 16 iunie 2017. Prin stabilirea zilei de 2 iunie ca fiind nelucrătoare, se face «punte» între 1 iunie, declarată nelucrătoare, și zilele de sâmbătă, duminică și luni, a doua zi de  Rusalii, sărbătoare legală”, se arăta în HG aprobată la jumătatea lunii mai.

Reprezentantul ISJ Prahova a explicat că decizia privind modalitatea aleasă pentru recuperarea orelor din 2 iunie, se ia, în funcție de prevederile Hotărârii de Guvern, de către Consiliul de Administrație al fiecărei unități de învățământ.

sursa: telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here