fbpx
luni, mai 29, 2023

În unitățile de învățământ din Prahova ziua de 2 iunie va fi recuperată

Citește Și

- Advertisement -

Cadrele didactice și elevii din județ trebuie să recupereze, cel târziu până la finalul săptămânii viitoare, orele pierdute în ziua de 2 iunie, declarată liberă de Guvern pentru alcătuirea minivacanței de cinci zile, acordate de Ziua Copilului și Rusalii.

Ministerul Educației nu a venit cu precizări suplimentare, prin urmare, potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Prahova, Aurel Graur, se vor aplica strict prevederile Hotărârii de Guvern care stabilea ca 2 iunie să fie, anul acesta, zi liberă.

- Advertisement -

„Vineri, 2 iunie 2017, a fost stabilită zi liberă pentru salariații din sectorul public, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern. Ziua liberă va fi recuperată în 10 iunie 2017 sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până la data de 16 iunie 2017. Prin stabilirea zilei de 2 iunie ca fiind nelucrătoare, se face «punte» între 1 iunie, declarată nelucrătoare, și zilele de sâmbătă, duminică și luni, a doua zi de  Rusalii, sărbătoare legală”, se arăta în HG aprobată la jumătatea lunii mai.

Reprezentantul ISJ Prahova a explicat că decizia privind modalitatea aleasă pentru recuperarea orelor din 2 iunie, se ia, în funcție de prevederile Hotărârii de Guvern, de către Consiliul de Administrație al fiecărei unități de învățământ.

sursa: telegrama.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Prahova în Acțiune a devenit partid național: România în Acțiune

Prahova în Acțiune, partid care funcționa la nivelul județului Prahova, a devenit organizație națională, fiind înscris oficial în Registrul...

Mai Multe Articole Ca Acesta