fbpx
duminică, mai 19, 2024
spot_img

Înalt oficial rus: România pregătește anexarea Moldovei

Citește Și

- Reclamă -
Serghei Alexandrovici Markov, vicepreședinte al Forumului public rus pentru afaceri internaționale și copreședinte al Consiliului Național Strategic al Rusiei, introduce România în ecuația războiului din Ucraina. Înaltul oficial rus susține că Bucureștiul va desfășura operațiuni militare în Transnistria și pregătește „anexarea” Republicii Moldova.

 

”În viitorul apropiat, va începe un atac militar asupra Transnistriei. Iar apoi România plănuiește să anexeze Moldova”, anunță politologul Serghei Markov în cotidianul rus Pravda.

- Reclamă -

El susține că România intenționează să atace Transnistria cu sprijinul NATO, urmând apoi să anexeze Republica Moldova.

„România, cu sprijinul NATO și cu participarea armatei ucrainene, intenționează să pună mâna pe Transnistria și să efectueze represalii politice masive împotriva tuturor susținătorilor Rusiei. Acest lucru va pune Rusia într-o poziție foarte dificilă. După operațiunea militară, România plănuiește anexarea Moldovei”, a anunțat Markov în ziarul rus.

Anterior, fostul ministru al Apărării al Republica Populară Donețk, Igor Strelkov, a declarat că potrivit informațiilor pe care le deține, România se pregătește pentru ocuparea Republicii Moldova.

Aceste informații vin în contextul în care luni, în interiorul Ministerului Securității de Stat al Transnistriei s-au auzit explozii.

- Reclamă -

Autoproclamata Republică Transnistria s-a separat de Chișinău după căderea Uniunii Sovietice, are propria monedă și propriile instituții, iar teritoriul are o populație de aproximativ jumătate de milion de persoane, potrivit G4Media.ro.

Rusia a desfășurat aici trupe militare, menținând un conflict înghețat.

Intervențiile oficialilor ruși sau pro-ruși din regiunile separatiste par a face parte din războiul de propagandă al Kremlinului.

Este extrem de puțin probabil ca România să desfășoare operațiuni militare în Transnistria ocupată de trupele ruse, expunându-se astfel unui conflict direct cu Rusia.

- Reclamă -

Pe lângă atacul asupra clădirii ministerului transnistrean, pe care ucrainenii îl consideră un atac sub steag fals al serviciilor secrete ruse, declarațiile privind România sunt făcute și în contextul recunoașterii adevăratelor obiective ale invaziei din Ucraina de către ruși.

După ce a reununțat la operațiunea secundară de ocupare a Kievului, Rusia se concentrează pe estul, sud-estul și sudul Ucrainei.

Zona Mării Negre ne interesează direct. Trupele ruse și ucrainene vor da, probabil destul de curând, bătălia Odesei, iar rușii intenționează să facă legătura cu Transnistria.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Accident grav de motocicletă, în Prahova

UPDATEVictima, bărbat în vârstă de 51 de ani, prezintă un traumatism cranio-cerebral sever și a fost intubat de echipajul...
Sari la conținut