fbpx
joi, aprilie 25, 2024
spot_img

Înalta Curte judecă marți procesul lui Sebastian Ghiță, după ce Secția pentru investigarea magistraților a retras apelul

Citește Și

- Reclamă -

Înalta Curte de Casație și Justiție a acceptat cererea de preschimbare a termenului în dosarul în care sunt judecați Sebastian Ghiță și mai mulți foști magistrați și șefi din Poliția Prahova – care au fost achitați în primă instanță – după ce fostul șef al Secției pentru anchetarea magistraților, Gheorghe Stan, a decis să retragă apelul.

„Detalii soluţie: Preschimbă termenul acordat în data de 23.09.2019, pentru 25.06.2019, ora 13,00, Sala Secţiei Penale, urmând a fi citate părţile, prin notă telefonică, inclusiv apărătorii aleşi/din oficiu. Va fi încunoştinţat Ministerul Public – S.J.”, se arată în minuta completului de 5 judecători de la Înalta Secție de Casație și Justiție.

Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție a decis la jumătatea lunii iunie să retragă apelul în acest proces, apreciind că „hotărârea instanței de fond este legală și temeinică, fiind în mod judicios motivată, având un puternic suport probator”.

Ulterior acestui moment, Gheorghe Stan, fostul șef al Secției pentru anchetarea magistraților și noul judecător CCR, a susținut, într-un interviu pentru agenția Mediafax, că retragerea apelurilor din dosarele lui Viorel Hrebenciuc și Sebastian Ghiță a avut la bază corespondența cu șeful DNA, care ar fi împărtășit opinia.
El a fost însă contrazis imediat de DNA, care a precizat că în cazul retragerii apelului în dosarul lui Viorel Hrebenciuc nu a existat nicio corespondență cu Secția de anchetare a magistraților, DNA aflând din presă despre acest demers al secției, iar în dosarul lui Sebastian Ghiță secția a notificat DNA în ziua în care a retras apelul.
Având în vedere că în prima instanță Sebastian Ghiță și ceilalți acuzați au fost achitați, este posibil ca Înalta Curte, după retragerea apelului, să pronunțe mâine o soluție de achitare definitivă în acest dosar.
În primă instanță, fostul deputat Sebastian Ghiță – fugar în Serbia – a fost achitat, în iunie 2018, pentru toate capetele de acuzare imputate în acest dosar, respectiv folosire de informaţii nedestinate publicităţii, dare de mită, cumpărare de influenţă, conducere fără permis, şantaj şi spălare de bani. În acelaşi dosar, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca şi ceilalţi inculpaţi să fie achitaţi, pe motiv că faptele nu există sau nu sunt prevăzute de legea penală, fiind vorba de Liviu Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Viorel Dosaru, fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Constantin Ispas, fost șef DGA Prahova, şi Aurelian Constantin Mihăilă, fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

- Reclamă -

Dosarul a fost instrumentat de procurorii Lucian Onea și Cerasela Răileanu de la DNA Ploiești, cercetați pentru presupuse abuzuri.

 

Sursa: www.hotnews.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – A fost dispusă evacuarea blocurilor din apropierea craterului adânc de doi metri format pe o stradă din Slănic

O stradă din oraşul prahovean Slănic s-a prăbușit, formându-se un crater cu adâncimea de doi metri pe o suprafață...
Sari la conținut