Mișcarea Populară Prahova a organizat astăzi o conferință de presă în cadrul căreia a prezentat încă patru dintre candidații partidului la alegerile locale care vor avea loc în vara acestui an. Este vorba de cei care vor intra în cursa electorală pentru localitățile Bușteni, Plopeni, Boldești Scăeni și Poiana Câmpina.

Nicolae Cardoși este candidatul partidului pentru Primăria Boldești Scăeni. De profesie avocat, Cardoși are 45 de ani și este nou în politică. De fel este chiar din Boldești Scăeni și spune că știe foarte bine problemele cu care se confruntă cetățenii. Își dorește să implementeze un proiect de reabilitare termică a clădirilor publice, dar și a celor rezidențiale de pe raza localității. Astfel, costurile cu operatorul de termie ar scădea cu aproximativ 25-40%, iar astfel s-ar face economie și la bugetul local. Un alt domeniu care necesită îmbunătățiri din punctul de vedere al lui Cardoși este sănătatea și, în acest sens, spune că dorește să facă un centru permanent de asigurare a serviciilor medicale primare pentru locuitori. Ulterior, dorește și atragerea de fonduri europene pentru construirea unui spital orășenesc.

Marius Petre este candidatul MP pentru Primăria Plopeni, are 34 de ani, este de profesie inginer și în prezent lucrează ca manager de depozit la o firmă petrolieră. Spune că în primul rând își dorește să schimbe mentalitatea oamenilor din localitate. Spune că și-a format o echipă de oameni tineri, formată din specialiști, medici, ingineri și absolvenți de administrație publică. Totodată, Petre spune că își dorește să atragă investitorii și astfel să fie create noi locuri de muncă. Își mai dorește amenajarea unor terenuri de sport, dar și igienizarea orașului, în mod deosebit în zonele de periferie. Marius Petre a mai fost consilier local în Plopeni, în mandatul 2008-2012.

Valentin Codescu este candidatul Mișcării Populare pentru Primăria Bușteni, are 48 de ani și a terminat Facultatea de Industrializarea Lemnului la o universitate din Brașov. Este patronul și administratorul unei societăți comerciale din domeniul comerțului. Și Codescu este nou în politică, dar spune că cea mai mare problemă a orașului este lipsa unui spital, cele mai apropiate fiind în Sinaia și Azuga. În acest sens spune că dacă va fi primar își dorește amenajarea unui punct de primiri urgențe. Totodată, își dorește pentru Bușteni un turism european, dezvoltat, care să ducă și la crearea de noi locuri de muncă. În plus, spune că își dorește reluarea proiectului privind Trans-Baiul, drumul care să lege Bușteni de Valea Doftanei. De asemenea, Codescu își îndreaptă atenția și către locuitorii din cartierul Poiana Țapului, despre care spune că au nevoie de cabinete medicale reabilitate, puncte de colectare a taxelor și impozitelor și locuri de joacă.

Daniel Nenu este candidatul MP pentru Primăria Poiana Câmpina, fiind locuitor al acestei localități de cinci ani. Nenu are 31 de ani și este, de asemenea, nou în politică, fiind în prezent directorul general al unei companii de publicitate. Până acum, Daniel Nenu a reușit să își formeze o echipă de 30 de tineri care, de asemenea, nu au mai activat în mediul politic. Împreună cu aceștia, spune că stat de vorbă cu locuitorii din Poiana Câmpina și a identificat principalele probleme care pun în pericol cetățenii. Una din acestea ar fi sistemul de canalizare pluvială, care crează probleme la orice ploaie. În alt obiectiv al lui Nenu este drumul care leagă cartierele Pietrișul și Bobolia, care nu este iluminat, nu are căi de acces pietonale și este plin de gropi.

Cătălina Bozianu, președinte MP Prahova, a declarat că pe 25 martie vor fi validați ultimii candidați ai formațiunii politice pentru alegerile din această vară și tot atunci va fi întocmită lista pentru Consiliul Județean Prahova și, implicit, candidatul pentru funcția de președinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here