Scandalul în PNL Prahova izbucnit ieri continuă și astăzi, după ce un alt consilier local spune că în 2012 a ales să plece din rândul liberalilor pentru că i s-au cerut 15.000 euro.

Este vorba de Costel Horghidan, care spune că în 2012, după ce conducerea partidului i-a solicitat 15.000 euro în campania electorală, a ales să plece din partid și să facă parte din listele de consilieri ale fostului PDL. Întrebat cine i-a solicitat acea sumă de bani, Horghidan le-a declarat jurnaliștilor ziarului Incomod că au fost mai multe persoane, printre care și deputatul Nicolae Alexandri și Mircea Roșca.

Reamintim că ieri a izbucnit un scandal monstru după ce fostul liberal Marius Fenichiu, actualmente candidat independent la Primăria Ploiești, a declarat că în 2012 Mircea Roșca și deputatul Nicolae Alexandri cereau câte 15.000 euro de la fiecare persoană care dorea un loc eligibil pe listele de candidat local sau județean. În plus, Fenichiu spune că nu toți banii au ajuns la PNL.

Întreaga declarație a lui Marius Fenichiu o puteți reciti aici!

În replică, deputatul Nicolae Alexandri a declarat că într-adevăr s-au strâns sume de bani, din donații, pentru finanțarea campaniei, dar că nu a fost impusă o anumită valoare și că nici nu depindea poziția pe listele de consilieri de suma donată.

Vezi aici reacția lui Nicolae Alexandri!

Ulterior, reporterii ziarului au luat legătura cu mai mulți consilieri locali și județeni care în 2012 au ocupat un loc pe listele PNL. Se pare că există anumite suspiciuni în rândul liberalilor vizavi de modul în care au fost cheltuiți banii partidului, strânși din donații. Sursele noastre ne-au povestit că Mircea Roșca și Nae Alexandri au fost cei care au strâns banii, iar evidența cheltuielilor de campanie a fost ținută de Alexandri.

Mai mult decât atât, se pare că la un moment dat au apărut disensiuni chiar între Roșca și Alexandri, cauzate de faptul că lipseau bani din cei strânși, iar aceștia s-ar fi acuzat reciproc că au luat din sumele de bani adunate.

Vezi aici ce au declarat acei consilieri care au ocupat posturi de pe listele PNL!

Un alt membru al Partidului Național Liberal Prahova a vorbit despre scandalul sponsorizărilor PNL din campania electorală din 2012. Este vorba de Constantin Săseanu, care în 2012 intenționa să ocupe un loc de consilier județean pe listele partidului, dar a renunțat în momentul în care i s-a cerut de la partid să facă o sponsorizare de 15.000 euro. De asemenea, după acest episod, Săseanu a luat decizia de a demisiona din Biroul Permanent Județean al partid, care la acel moment era interimar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here