O echipă Digi24 a descoperit la Predeal un programator IT care consultă pacienți, le prescrie medicamente, fără să fi trecut nici măcar o oră pe la Facultatea de Medicină.

Soția sa este oficial medic de familie în oraș, dar când nu vine ea la cabinet, soțul îmbracă halatul alb.

Este programator IT, nu are nicio diplomă de medicină, dar consultă, eliberează rețete și le dă sfaturi pacienților.

„Pot face bilet de trimitere, pot face rețetă, dar identică cu cea de luna trecută, pe câte luni doriți, pe una, pe 30 de zile, pe 60 de zile sau pe 90 de zile rețeta, dar fără să schimb tratamentul, medicația”, a spus bărbatul când era filmat cu camera ascunsă.

Polițiștii au descoperit că bărbatul a dat, in ultimele nouă zile, peste două sute de bilete de trimitere, rețete compensate și prescripții medicale. În plus, ar fi consultat zeci de pacienți, în locul medicului.

“Nu, nu mi se pare normal, dar… există o explicație: Trebuie un medic înlocuitor, pe care nu-l putem găsi”, a spus Marius Hîrseanu, programator IT care făcea pe medicul la Predeal.

Polițiștii au deschis un dosar penal, pentru exercitarea fără drept a unei profesii și fals în înscrisuri, sub semnătură privat

Falsul medic se alătură galeriei din care mai fac parte celebrul Mateo Politi, dar și o femeie angajată la Spitalul Ilfov pe post de medic ginecolog, deși avea o diplomă falsă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here