prefectura prahova transferuri

Prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu, a emis, în ultimele zile, ordinele de încetare a mandatelor înainte de expirarea duratei normale, ca urmare a înscrierii în alte partide față de cele pentru care au candidat și au fost votați la alegerile locale din 2016, pentru primarul unității administrativ teritoriale (UAT) Măgureni, Iordache Gheorghe, și pentru nouă consilieri locali din UAT-urile: Filipeștii de Pădure (2), Iordăcheanu (3) și Mizil (4). Dispozițiile au fost deja comunicate celor în cauză.

Până acum, astfel de decizii au fost luate și pentru edilii UAT-urilor: Băicoi, Mizil, Bănești, Bărcănești, Ciorani, Iordăcheanu, Provița de Sus și Păulești, precum și pentru doi consilieri județeni și alți 19 consilieri locali: Mizil (5), Albești Paleologu (3), Măgurele (3), Scorțeni (2), Iordăcheanu (4) și Posești (2).

Ordinele au fost emise în baza prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul Administrativ, coroborate cu prevederile Legii nr.14/2003 – Legea partidelor politice, republicată.

Conform legislației în vigoare, în situația în care mandatul primarului ales la alegerile locale din anul 2016 a încetat înainte de termen, atribuțiile acestuia sunt preluate de către viceprimarul ales, care devine viceprimar cu atribuții de primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here