Bărbatul care în ziua de 22 decembrie a dat atacul la casa de schimb valutar din centrul Ploieștiului a fost prins. La acest moment este arestat preventiv. Potrivit informațiilor oferite de autorități, atacatorul este cetățean egiptean. Acesta este angajat al unei societăți comerciale, iar ”motive pecuniare” l-ar fi determinat pe egiptean să recurgă la acest gest extrem, potrivit polițiștilor.

Potrivit anchetatorilor, atacatorul s-a prelevat de dreptul la tăcere și a refuzat să dea declarații. Acesta a fost prezentat instanței penale a Judecătoriei Ploiești cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți a admis solicitarea procurorilor, astfel că egipteanul a fost arestat pentru 30 de zile și se află deja în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Poliției Prahova.

Bărbatul se află în România de aproximativ un an și avea permis de ședere în vigoare.

Reamintim că individul s-a prezentat, în data de 22 decembrie, la casa de schimb valutar cu o plasă de rafie în mână, le-a înmânat celor două angajate un bilet de amenințare pe care scria (incorect gramatical) ”Dămi bani sau greșești la birou”. Acesta a fost și motivul pentru care femeile nu s-au panicat inițial și nu au răspuns amenințării aparent puerile. I-au cerut să iasă din sediu, doar că bărbatul a scos o sticlă cu motorină și a împrăștiat combustibilul pe geamul despărțitor de la ghișeu apoi a dat foc.

Una dintre angajate a fost rănită în timpul atacului și a avut nevoie de 14 zile de îngrijiri medicale, au precizat anchetatorii în timpul unei conferințe de presă  organizată, marți 5 ianuarie, la sediul IJP Prahova.

Omul purta mască medicinală și avea căciulă și glugă în cap. Era bine îmbrăcat, curat și nu părea un om al străzii.

Incendiatorul a fost prins după trei săptămâni de la atac

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here