A fost haos pe cel mai mare aeroport din România. Alarmele de incendiu au pornit, iar coridoarele au fost invadate de fum din cauza unui incendiu izbucnit la hota unui restaurant. Aproape trei mii de oameni erau în aeroport. Sute dintre ei au fost duşi într-un loc sigur. Însă mulţi s-au plâns că intervenţia a fost haotică.

Imaginile surprind haosul din aeroport. În timp ce alarmele sună, călătorii merg dezorientaţi prin fum şi nu ştiu încotro să o ia.

Citeşte şi VIDEO&FOTO| Incendiu pe aeroportul Otopeni. Pasagerii au fost evacuați

MARIAN IONESCU, vlogger: Chestia asta ţine de vreo 15 minute. E plin aeroportul de fum şi acum ne evacuează. Un singur om care încearcă să adune sutele astea de oameni să-i ducă jos.

Incendiul a izbucnit la etajul 1, în zona restaraurantelor. Tubulatura unei hote de la un fast-food a luat foc, iar flăcările au ţâşnit pe acoperişul aeroportului. Fumul gros a acoperit inclusiv pistele.

Alarma s-a dat puţin după ora şapte. În acel moment, în terminalul Plecări se aflau nu mai puţin de 2.300 de persoane. La etaj, acolo unde a izbucnit incendiul, în zona restaurantelor, se aflau alţi 500 de oameni. Aceştia au fost mutaţi la parter, într-o zonă sigură. Cu toate astea, terminalul nu a fost evacuat.

Imaginile filmate de călători arată lipsa de organizare.

MARIAN IONESCU, vlogger: Ne-au direcţionat într-un soi undeva jos la parter. Nimeni nu zice nimic.

Pentru astfel de situaţii, trebuie folosit sistemul de avertizare audio, prin care oamenii sunt îndemnaţi la calm şi rugaţi să se deplaseze într-un loc sigur. Astăzi, sistemul nu a fost folosit.

VALENTIN IORDACHE, directorul Aeroportului Henri Coandă: Pentru că s-ar fi putut crea panică, vorbim totuşi de 2800 de pasageri care se aflau în zonă, cei mai mulţi dintre ei fiind într-o zonă care nu a fost afectată. Nu se anunţă niciodată dacă este o bombă sau altceva pentru că oamenii trebuie să nu intre în panică.

Pompierii din aeroport au folosit zeci de extinctoare cu praf pentru a stinge incendiul.

În ajutorul lor, au sosit şi pompierii ISU care au sediul la 1 kilometru de aeroport. Aceştia au format echipe de coordonare şi salvare.

DANIEL VASILE, purtător de cuvânt al IGSU: Aici desfăşurăm foarte multe exerciţii, zona aeroportului este foarte cunoscută pentru noi şi cunoşteam locul în care să-i ducem în siguranţă.

După mai puţin de o oră de când s-a dat alarma, totul a revenit la normal pe Aeroportul Otopeni. Nicio cursă nu a avut întârzieri.

Sursa: observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here