fbpx
luni, iunie 24, 2024
spot_img

Încep lucrările la ambulatoriul Spitalului Județean din Ploiești, în cadrul unui proiect european întârziat

Citește Și

- Reclamă -

Consiliul Județean Prahova a emis astăzi ordinul de începere a lucrărilor de extindere și modernizare a ambulatoriului Spitalului Județean din Ploiești, în cadrul unui proiect european de 5,4 milioane de euro, care ar trebui încheiat până la finalul acestui an.

Lucrările încep abia acum, cu aproximativ șapte luni rămase până la termenul-limită impus prin Programul Operațional Regional, în condițiile în care proiectul fusese depus încă din administrația trecută. Chiar și așa, reprezentanții CJ Prahova s-au arătat încrezători că lucrările se vor încheia înainte de 31 decembrie.

- Reclamă -

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a semnat astăzi ordinul de începere a lucrărilor. Valoarea totală a proiectului se ridică la 26,4 milioane de lei, din care 10,7 milioane de lei reprezintă fonduri europene din Programul Operațional Regional 2014-2020, iar 15,7 milioane de lei reprezintă contribuția Consiliului Județean Prahova.

„Continuăm investițiile în infrastructura de sănătate din județul Prahova. Până la sfârșitul anului, punem la punct Ambulatoriul integrat al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, una dintre cele mai mari investiții în sănătate din ultimii ani. Obiectivul nostru este să oferim prahovenilor acces la servicii medicale de calitate. Una dintre problemele cu care se confruntă spitalul constă în lipsa unui spațiu adecvat pentru pacienții care se prezintă în  ambulatoriu. Prin acest proiect se va crea o zonă de așteptare și de triaj a bolnavilor, reducându-se astfel timpii de așteptare și aglomerația pe holuri. De asemenea, reabilitarea și dotarea la standarde înalte a Ambulatoriului va permite un diagnostic de precizie în timp scurt. În plus, se va reabilita și dota și secția de dializă, laboratorul și explorările funcționale”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.

Prin intermediul acestui proiect, se vor realiza o serie de lucrări esențiale, precum cele de reabilitare, recompartimentare, modernizare și dotare a spațiului existent prin amenajarea zonei de ambulatoriu cu cabinete medicale pentru următoarele specialități: Interne, Cardiologie, Nefrologie, Diabet, Oncologie, Neurologie, Dermatologie, Gastroenterologie, Hematologie, Pediatrie, Obstetrică Ginecologie, Explorări funcționale și servicii de Radiologie (ecograf, aparat RX, computer tomograf, RMN), Laborator analize medicale și punct recoltare, Dializă, Cabinet endoscopie digestivă, Cabinet Psihologie, Medicina Muncii, Planning familial, a anunțat CJ Prahova, într-un comunicat de presă.

- Reclamă -

Curtea interioară a ambulatoriului de specialitate, momentan neutilizată, va fi amenajată ca un spațiu (sală) de așteptare, cu fișier, birou de programare și evidență a pacienților, cu posibilitatea de a se face programările și on-line, dispecerat dotat cu stație de comunicare audio și afișaj electronic, a mai anunțat instituția. În același timp, va fi amenajat accesul din exterior astfel încât să se respecte căile de evacuare, circuitele funcționale specifice activității medicale cât și accesul persoanelor cu dizabilități.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Incendiu la Hotel Vigo din Ploiești. Intervin pompierii

Intervenție de urgență a ISU Prahova după ce un incendiu a izbucnit la Hotelul Vigo din Ploiești, de pe...