Seamănă a campanie electorală. Primarul Adrian Dobre a fost lovit brusc de spiritul comunicării transparente, angajând o domnișoară care să îi aducă notorietate prin postări pe facebook. Viceprimarul Cristi Ganea și el a început să accelereze ritmul postărilor pe facebook.

Poate e o coincidență dar cei doi par a se bate online în realizări și implicare pentru bunul mers al orașului. Este o mișcare logică, pentru că timp nu prea mai este. 2019 va fi un an cu două campanii electorale, europarlamentarele și prezidențialele, iar în 2020 alegerile la Primărie și la Parlament. Nu are rost să dezvolt stilul de management din 2016 și până în prezent. E foarte prost și deloc transparent, o știm cu toții, o știu și șefii din administrația locală. Părerea mea este că vina aparține în aceeași măsură și celor doi viceprimari care au tolerat și nu au sancționat acțiunile grupului format în jurul lui Dobre, condus de consilierul primarului, Eugen Prună, și city managerul Teodora Marin.

Primarul Dobre este speriat, potrivit unor surse din partid, de un viitor sondaj care va fi comandat de PNL și de care va depinde candidatura lui la un nou mandat. În rândurile PSD și ALDE se vorbește despre un sondaj realizat recent în care, pe Ploiești, PNL este mult sub ALDE ca procente, PSD fiind în top.

Dacă astăzi, 19 aprilie 2018, Dobre este candidatul PNL iar Ganea al PSD, prin mediile politice se vorbește și despre alte două posibile candidaturi, actualul consilier local PSD George Botez și doctorul Bogdan Nica de la PNL. Dacă PSD și PNL vor respecta formula actuală, ultimii doi s-ar putea transfera la ALDE sau să candideze independenți. Totuși acestea sunt informații neoficiale, neconfirmate.

Mă umflă râsul când văd implicarea online, așa la mișto, a primarului Dobre referitoare la verificarea modului în care se face curățenie în oraș și se ridică gunoiul. Păi nu city managerul răspunde, conform fișei postului? Și cam pe unde lucrează ginerele doamnei Teodora Marin? Și mi-e greu să cred că primarul nu știe cum inspectorii RASP recepționează fictiv, anumite lucrări, că așa era ordinul de mai sus. Trebuie să cunoască și primarul pe cineva de la RASP care să îl poată lămuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here