catuse

catuseAni grei de închisoare în regim de detenţie aceasta a fost sentinţa dată de Judecătoria Ploieşti în care foşti directori ai Parcului Industrial Brazi au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie. Este vorba despre Dan Victor Enea Teodorescu şi Ion Militaru Ion şi Vasile Vali Ionaşcu, fost consilier juridic.

Conform sentinţei dată astăzi de Judecătoria Ploieşti, TEODORESCU DAN VICTOR ENEA a fost condamnat la 3 ani de închisoare în regim de detenţie, ION MILITARU a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni de închisoare în regim de detenţie, iar IONAŞCU VASILE VALI, la un an şi 11 luni de închisoare în regim de detenţie. În plus aceştia trebuie să plătească în solidar daune materiale Parcului Industrial Brazi în valoare de 1.153.182,43 lei. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la pronunţare. (Vezi mai jos soluţia pe scurt)

Conform DNA Ploieşti, Dan Victor Enea Teodorescu, fost director general al S.C. BRAZI INDUSTRIAL PARC S.A. Negoieşti, judeţul Prahova (societate cu capital integral de stat), a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată şi calificată şi având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial (6 acte materiale).
Ion Militaru Ion, fost director operaţiuni în cadrul S.C. BRAZI INDUSTRIAL PARC S.A. Negoieşti, judeţul Prahova, a fost judecat pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată şi calificată şi având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial (4 acte materiale), iar Vasile Vali Ionaşcu, fost consilier juridic în cadrul aceleiaşi societăţi este acuzat tot de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată şi calificată şi având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial (2 acte materiale).
Procurorii au reţinut că  cei trei au vândut din patrimoniul acestei societăţi comerciale bunuri (clădiri, cazane, turnuri de răcire, etc.) la o valoare inferioară decât cea stabilită de evaluatorul autorizat. În consecinţă, S.C. BRAZI INDUSTRIAL PARC S.A. a fost prejudiciată cu suma totală de 7.713.978,58 lei (cuantum calculat la momentul săvârşirii faptelor), sumă care constituie totodată şi avantajul patrimonial obţinut de agenţii economici cu capital privat care au achiziţionat acele bunuri.
Judecătorii ploieşteni au amânat de trei ori pronunţarea în acest dosar de corupţie. Sentinţa dată de aceştia nu va fi definitivă şi va putea fi atacată la instanţa superioară.

Solutia pe scurt: În baza art. 132 din Legea 78/2000 rap. la art. 297 c.p. alin. 1 N.C.P cu aplic. art.5 N.C.P si cu aplic. art.36 alin.1 c.p. condamna pe inculpatul TEODORESCU DAN VICTOR ENEA, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuata, respectiv 4 acte materiale, la pedeapsa de 3 ani închisoare, in regim de detentie In baza art. 404 alin. 5 C. proc.pen., art. 6 C.pen., art.67 alin 2 c.p.va interzice condamnatului drepturile prev. de art. 66 alin.1, lit. a, b si g Cod penal pe o perioada de 3 ani . În baza art. 132 din Legea 78/2000 rap. la art. 297 c.p. alin. 1 N.C.P cu aplic. art.5 N.C.P si cu aplic. art. 36 alin.1 c.p. condamna pe inculpatul ION MILITARU ION, fără antecedente penalepentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuata, respectiv 2 acte materiale, la pedeapsa de 2 ani si 8 luni închisoare, in regim de detentie . In baza art. 404 alin. 5 C. proc.pen., art. 6 C.pen., art.67 alin 2 c.p.va interzice condamnatului drepturile prev. de art. 66 alin.1, lit. a, b si g Cod penal pe o perioada de 2 ani si 8 luni. În baza art. 132 din Legea 78/2000 rap. la art. 297 c.p. alin. 1 N.C.P cu aplic. art.5 N.C.P si cu aplic. art. 36 alin.1 c.p. cu aplu. Art. 75 alin. 2, lit.b c.p. si art.76 alin.1 c.p. condamna pe inculpatul IONAŞCU VASILE VALI, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuata, respectiv 2 acte materiale, la pedeapsa de 1 an si 11 luni închisoare, in regim de detentie . In baza art. 404 alin.5 C. proc.pen., art. 6 C.pen., art.67 alin 2 c.p.va interzice condamnatului drepturile prev. de art. 66 alin.1, lit. a, b si g Cod penal pe o perioada de 1 an si 11 luni. În baza art. 397 alin. 1 C.pr.pen., art.19 C.pr.pen. coroborat cu art. 998, art. 999 Cod civil admite, acţiunea civilă exercitată de partea civilă S.C. Brazi Industrial Parc S.A. si obligă inculpatii in solidar la plata sumei de 1.153.182,43 lei cu titlu de despăgubiri materiale . In baza În baza art. 249 c.p.p. mentine sechestrul asigurator dispus prin ordonanta din data de 15.02.2010 a Parchetului de pe lângă Inalta Curte de Casaţie si Justiţie – D.N.A. –Serviciul Teritorial Ploieşti asupra bunurilor mobile si imobile ale inculpatilor, conform proceselor verbale din data de 17.02.2010, 02.03.2010 si 18.02.2010. În baza art. 274 alin. 1 C. proc. pen. obligă inculpatii la plata sumei de 6000 lei fiecare, suma cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. 

Sursa: www.observatorulph.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here