fbpx
luni, martie 4, 2024
spot_img

Incident tehnic la Rafinăria Petrotel Lukoil

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Incident tehnic la Rafinăria Petrotel Lukoil! Agenția pentru Protecția Mediului Prahova a emis un comunicat de presă prin care a anunțat că marți dimineață, 29 ianuarie, din cauza unui incident tehnic, au fost degajări de fum negru la coșul de evacuare a gazelor arse.

„Marți 29 ianuarie 2019, ora 10.40, la SC PETROTEL LUKOIL SA s-a produs un incident tehnic, constând dintr-o  neetanșeitate  la un tub din interiorul unui cuptor de la Instalația de cocsare. Operatorul a oprit imediat alimentarea cu materia primă (semigudron) și cuptorul a fost izolat.

- Reclamă -

Pentru cca 5-7 minute, au fost degajări de fum negru la coșul de evacuare a gazelor arse, din cauza produsului scurs prin neetanșeitate. În procesul de eliminare a resturilor de materie primă, rămase în cuptor (operație care a durat  în jur de  1 ½ ore), au mai existat două scurte intervale de timp în care a apărut fum negru.

APM Prahova s-a deplasat la fața locului și a prelevat probe în zona afectată cu analizorul portabil FTIR Gasmet DX 4030,  în următoarele puncte de monitorizare: P1 – Str. Mihai Bravu – (S.C. Blue Bird), P2 – Centura de E (Ghighiu) și P3 – Cartier Mihai Bravu, situate pe direcția predominantă a vântului. Valorile măsurate pentru indicatorii amoniac, benzen, formaldehida, metanol, fenol, monoxid de carbon, etan, propan, butan, pentan, hexan au prezentat ușoare creșteri, nedepășind concentraţiile maxime admisibile/valorile limită, în conformitate cu legislația in vigoare.”, au transmis reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Prahova.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Angajații din Loteria Română vor protesta la Ministerul Finanțelor, reclamând scăderea cu peste 10% a veniturilor

Angajații din Loteria Română vor organiza în această săptămână mai multe acțiuni de protest în fața Ministerului Finanțelor, reclamând...
spot_img
Sari la conținut