Polițiștii din Prahova au constatat în ultimele ore mai multe infracțiuni săvârșite de șoferi care circulau pe drumuri din județ. Doi dintre aceștia au ajuns chiar în Arestul Poliției, fiind reținuți.

Vineri seară, pe Bulevardul Libertății din Bușteni, polițiștii au “tras pe dreapta” un bucureștean de 62 de ani care avea o alcoolemie de 0,95 pe etilotest.

“Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că acesta figurează cu permisul de conducere Reținut tot pentru o faptă similară.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În urma probatoriului administrat față de bărbatul de 62 de ani s-a luat măsura reținerii, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.”, a transmis Poliția Prahova.

Mai târziu în aceeași zi polițiștii au fost sesizați de către un bărbat din Măneciu prin apel la 112 de faptul că un alt șofer conduce băut.

“În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat în zona indicată, iar în urma investigațiilor efectuate au reușit identificarea și depistarea autoturismului în cauză, pe strada Tabla Buții din comuna Măneciu.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1.06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul în vârstă de 56 de ani din judetul Argeș a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul nu este deținător de permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule iar numărul de înmatriculare este expirat din luna martie a anului 2021.

În baza probatoriului administrat față de conducătorul auto a fost luată măsura reținerii, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.”, a mai transmis IPJ Prahova.

Acestea nu sunt însă singurele infracțiuni depistate în trafic de polițiștii prahoveni în ultimele ore:

“La data de 11 iunie a.c., în jurul orei 00.15 Polițiștii Secției nr.4 de poliție Ploiești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu la intersecția străzilor Democrației cu Lupeni au oprit pentru control, un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 55 de ani, din municipiul Ploiești.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Dosare penale pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat

La data de 10 iunie a.c., în jurul orei 17.45, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe șoseaua Vestului au oprit pentru control, un autoturism cu număr provizoriu, condus de o femeie în vârstă 47 de ani, din municipiu.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că valabilitatea autorizației de circulație provizorie a expirat încă din luna ianuarie a anului 2022.

La scurt timp, tot polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Ploiești în timp ce se aflau în executarea atribuțiunilor de serviciu au oprit pentru control un autoturism, care circula pe strada Domnișori și avea montate în locurile special destinate placuțele cu numerele de circulație provizorie.

Conducătorul autoturismului a fost identificat în persoana unui bărbat, în vârstă de 44 de ani, din orașul Mizil.

În urma verificării documentelor autovehiculului s-a constatat faptul că autorizația de circulație provizorie atribuită autoturismului figura ca expirată încă din luna decembrie a anului 2021.

În ambele cauze, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat.”, se mai arată în comunicatul Poliției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here