teodorovici jurnalonline.info 624x436 600x419

teodorovici jurnalonline.info 624x436 600x419Este de notorietate faptul ca ministrul Finantelor Eugen Teodorovici primeste lunar o chirie de 5000 de euro de la un restaurant care isi desfasoara activitatea intr-o vila a sa, cumparata in 2007. Actionarul majoritar al afacerii cu restaurantul este chiar mama ministrului.

Interesant este faptul ca restaurantul functioneaza fara autorizatie de la Fisc, institutie aflata in subordinea ministrului de Finante. Poliţia Locală a reclamat problemele la Fisc, iar acum părţile se judecă.

Practic, de când există, de un an şi jumătate, restaurantul funcţionează ilegal. Poliţia Locală a Sectorului 1 a acuzat firma controlată de mama ministrului de venituri ilicite şi a cerut Administraţiei Financiare să confişte banii încasaţi ilegal şi să-i verse la bugetul statului. Mai întâi, a amendat firma cu 400 de lei si i-a suspendat activitatea până la obţinerea autorizaţiei. O lună mai târziu, adică pe 5 mai 2014, poliţia sesiza ANAF. O demonstrează un document intrat în posesia Digi24.

Informare Poliţia Locală Sector 1 către AFP Sector 1: „Vă rugăm să constataţi veniturile realizate ilicit în perioada dintre data suspendării activităţii comerciale şi momentul constatării contravenţiei, ultima sancţionată, pentru punerea în aplicare a prevederilor legale privind confiscarea sumelor care se fac venit la bugetul statului”.

Două luni mai târziu, adică în iulie 2014, poliţia constata că firma funcţionează în continuare. Tot fără autorizaţie de la Primărie şi cu activitatea suspendată.

Reactia ministrului s-a lasat asteptata, insa tot nu aduce clarificari. Iata ce s-a intamplat cand un reporter a incercat sa afle mai multe de Eugen Teodorovici pe aceasta tema:

Reporter – Domnule ministru, cum explicaţi faptul că firma mamei dumneavoastră nu are autorizaţie de funcţionare?

Ministrul Eugen Teodorovici – Am spus un lucru şi vă rog să aveţi răbdare că discutăm despre toate detaliile.

Reporter – Firma este acuzată că a încasat venituri ilicite… din care vi s-a plătit chiria de 5.000 de euro lunar. Cum explicaţi acest lucru? Cum explicaţi acest lucru, domnule ministru?

Jandarm – Vă rog să vă opriţi! Haideţi!

Reporter – De ce nu răspundeţi, domnule ministru? E corect ca firma mamei dumneavoastră să fie acuzată de evaziune fiscală?

Jandarm – Haideţi, vă rog!

Reporter – Staţi domnule, că e instituţie publică!

sursa: Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here